
Περιγραφή συνταγήςΜία εκπληκτικά νόστιμη σαλάτα που είναι παράλληλα και πολύ υγιεινή. Το κινόα αποτελεί μία εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και προσφέρεται για πειραματισμούς. Μαγειρεύεται πολύ εύκολα αφού χρειάζεται μόνο 10 λεπτά για να ετοιμαστεί και ταιριάζει σχεδόν με όλα τα λαχανικά. Εδώ, το απολαμβάνουμε σα σαλάτα!Ημερομηνία καταχώρησης συνταγής : Τρίτη, 02 Αύγουστος 2011
Συστατικά συνταγής
- 1,5 φλ. κινόα
- 4 φλ. ζωμό λαχανικών (έτοιμο ή σπιτικό)
- 1 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1/2 φλ. μπρόκολο στον ατμό κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες και ξεσποριασμένες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες συνταγής
Βράζουμε το κινά μέσα στο ζωμό των λαχανικών για περίπου 10-15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σουρώνουμε (αν χρειαστεί) και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Στο μεταξύ έχουμε ανακατέψει το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Μόλις το κινόα κρυώσει ανακατεύουμε με τα λαχανικά και το χυμό από το λεμόνι το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Το κρατάμε στο ψυγείο λίγο πριν το σερβίρισμα. Όταν έρθει η ώρα μπορούμε να το γαρνίρουμε με λίγο τσίλι ή μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου