1 φλιτζάνι αμάρανθος *1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο *1/2 κιλό σπανάκι *2 ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες *250 γραμμ. μανιτάρια σε φέτες *1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο *1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι από *1 1/2 κουταλάκι βασιλικό και ρίγανη *αλάτι, πιπέρι. Βράστε 2 1/2 φλιτζάνια νερό, ρίξτε τον αμάρανθο και χαμηλώστε τη φωτιά, αφήνοντας να σιγοβράσει σκεπασμένος για 18-20. Στο μεταξύ καθαρίζετε, πλένετε το σπανάκι και το σιγοβράζετε ώσπου να μαλακώσει. Ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτετε τις ντομάτες, τα μανιτάρια, το βασιλικό, τη ρίγανη και μια κουταλιά νερό, το σπανάκι στραγγισμένο και ψιλοκομμένο και μαγειρεύετε για 10-15. Ανακατεύετε τη σάλτσα με τον αμάρανθο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου