Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Μελιτζανοκεφτέδες με φαγόπυρο

*1 μελιτζάνα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους *2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες *χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού *2 κουταλιές ελαιόλαδο *1 κουταλιά βούτυρο *1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι *2 φλιτζάνια τσαγιού βρασμένο φαγόπυρο *2 κουταλιές ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου *1/4 κουτ. γλ. πιπέρι *1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός *1 χτυπημένο αβγό*1 κουταλιά αλεύρι φαγόπυρου (ή όσο χρειαστεί) *2 κουταλιές αραβοσιτέλαιο για τηγάνισμα. Μαγειρέψτε στον ατμό τη μελιτζάνα για 8-10. Βάλτε τη σε γυάλινο σκεύος και προσθέστε το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το ελαιόλαδο. Αφήστε να μαριναριστεί για μια ώρα. Έπειτα βάλτε τα όλα (και τη μαρινάδα) στο μπλέντερ και πολτοποιήστε τα. Στο μεταξύ, τσιγαρίστε το κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αραβοσιτέλαιο. Ανακατέψτε και, αν το μίγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, προσθέστε επιπλέον αλεύρι. Ζεστάνετε το αραβοσιτέλαιο και τηγανίζετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου