Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Φιλετίνια γαλοπούλας με μανιτάρια και πιπεριές


Τα υλικά για 3 μερίδες
500 γρ φιλέτο γαλοπούλας
λίγα μανιτάρια
1-2 πιπεριές
χυμό ενός πορτοκαλιού.
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
Αλάτι, πιπέρι.

Για το συνοδευτικό
6-7 μέτριες πατάτες
Αλάτι πιπέρι
Χυμό ενός πορτοκαλιού
1 κουταλιά μουστάρδα
Λίγο λάδι.

Διαδικασία

Κόβουμε το φιλέτο σε λωρίδες και τις αλατοπιπερώνουμε. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα φιλετίνια.Σβήνουμε με το κονιάκ και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μανιτάρια ολόκληρα ή ψιλοκομμένα, και σε λίγο προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό.
Μόλις έχει σχεδόν βράσει προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και βράζουμε λίγο ακόμη μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να πήξει η σάλτσα μας.
 Για συνοδευτικό έφτιαξα πατάτες φούρνου (τηγανητές γιοκ)
Έκοψα τις πατάτες σε μικρές ροδέλες τις αλατοπιπέρωσα και τις έβαλα σε μικρό ταψάκι μαζί με το χυμό του πορτοκαλιού τη μουστάρδα το λάδι και λίγο νερό.Τις έψησα σε 200 βαθμούς κι αέρα για 45 λεπτά.

 http://asproylas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου