Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΚΟΚΤΕΙΛ ΛΕΜΟΝΙ





Καλοκαιρινό, ελαφρύ και δικής μου έμπνευσης! Το κοκτέιλ αυτό ανήκει στα λεγόμενα “frozen”, δηλαδή χτυπάμε όλα τα υλικά με πάγο στο μπλέντερ αντί να χρησιμοποιήσουμε σέϊκερ.

Επομένως, έχουμε και λέμε:
Χρειαζόμαστε γύρω στη μια κούπα του τσαγιού τριμμένο πάγο. Με τίποτα όμως δεν πρέπει να βάλουμε παγάκια ολόκληρα στο μπλέντερ και να το βάλουμε μπρος, γιατί είναι πολύ πιθανό να χαλάσει (μόνο τα επαγγελματικά αντέχουν σε τέτοια πράγματα).

Παίρνουμε λοιπόν 2 – 3 παγάκια τη φορά και τα βάζουμε σε ένα πλαστικό σακουλάκι. Το τυλίγουμε καλά με μια πετσέτα και με κάτι βαρύ (μια βαριοπούλα είναι ότι πρέπει), δίνουμε ένα γερό κοπάνημα στο σακουλάκι και έτσι τα παγάκια θα θρυμματιστούν (καλό είναι αυτό να μην το κάνουμε στο τραπέζι της κουζίνας, εκτός αν για κάποιο λόγο το θέλουμε με σκασίματα και ρωγμές. Αφήστε που υπάρχει ο κίνδυνος η βαριοπούλα να περάσει μετά στα χέρια της μάνας, αδερφού/ης, πεθεράς κ.τ.λ.)

Βάζουμε τον τριμμένο πάγο στον κάδο του μπλέντερ και από πάνω ρίχνουμε μισό σφηνάκι βότκα, ή αν δεν έχουμε βότκα, ουίσκι, τεκίλα, κονιάκ (κάτι 40% πάντως). Μετά ρίχνουμε ένα σφηνάκι λικέρ λιμοντσέλο, ένα σφηνάκι χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη διαλυμένη σε 1 κουταλιά νερό (αν το νερό είναι βραστό θα διαλυθεί καλύτερα η ζάχαρη) και αν θέλουμε για έξτρα άρωμα λεμονιού, μπορούμε να βάλουμε και 1 με 2 κουταλάκια ξύσμα από τη φλούδα του (όχι όμως παραπάνω γιατί πικρίζει).
Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ και σερβίρουμε.

Για να είναι πιο εμφανίσιμο, πριν ρίξουμε το μίγμα από το μπλέντερ στο ποτήρι, αν θέλουμε, περνάμε με μια φετούλα λεμόνι τα χείλη του ποτηριού και το βουτάμε σε ζάχαρη για να καλυφθεί το γύρω – γύρω (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία). Βάζουμε το ποτήρι για λίγο στην κατάψυξη (μην το ξεχάσετε εκεί μέσα και σπάσει –γυαλί είναι) πριν ή μετά το «ζαχάρωμα» και στο τέλος, γαρνίρουμε με μια φετούλα λεμονιού στην άκρη.

http://chefkang.blogspot.com/2009/09/lemon-cocktail.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου