- 1 μπουτάκι αρνιού ολόκληρο -
- Μισό φλ. τσαγιού λάδι -
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα -
- 1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο ή μία κουτ. σούπας ξερό -
- 1 κουτ. σούπας κοφτή, ρίγανη -
- Χυμό και ξύσμα από δύο μέτρια λεμόνια -
- Αλάτι και αρκετό πιπέρι -
- 2 κεφαλάκια σκόρδου με τη φλούδα, κομμένα οριζόντια στα δύο -
- 2 ποτ. κρασιού λευκό κρασί -
- 1 ποτ. κρασιού ζεστό νερό -
- 3 πατάτες (προαιρετικά) -

Βάζω το μπουτάκι του αρνιού σε γάστρα, το τρυπώ σε μερικά σημεία, και το περιχύνω με το προηγούμενο μίγμα.
Προσθέτω τα σκόρδα, κομμένα οριζόντια και με την φλούδα, (όπως φαίνεται στην φωτογραφία) και τέλος ρίχνω το κρασί και το νερό.
Σκεπάζω τη γάστρα με διπλό αλουμινόχαρτο, την βάζω σε φούρνο που έχω προθερμάνει στους 220 βαθμούς και ψήνω για 40 λεπτά.
Μετά κατεβάζω την θερμοκρασία στους 175-180 βαθμούς και συνεχίζω το ψήσιμο με σκεπασμένο πάντα το κρέας για 2 ώρες και 15 λεπτά ακόμη.
Αφού είμαι σίγουρη ότι το μπουτάκι έχει ψηθεί, βγάζω τα αλουμινόχαρτα, ανεβάζω πάλι την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και το αφήνω να πάρει όμορφο χρώμα.
Αν θέλετε να βάλετε και πατάτες, 40 με 45 λεπτά πριν το ξεσκεπάσετε προσθέστε τις πατάτες και μετά συνεχίστε το ψήσιμο μαζί.
http://www.aromadafnis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου