Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Σπιτικό παγωτό μπανάνα



Συνταγή για πεντανόστιμο παγωτό μπανάνα!

Υλικά
  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 200 γραμμ ζάχαρη
  • 250 ml γάλα
  • 250 ml κρύα κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε μπουκιές. Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε στο μείγμα το γάλα και πολτοποιούμε ξανά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη. Πριν σφραγίσουμε στις άκρες τη μεμβράνη πιέζουμε να φύγει όσο περισσότερος αέρας γίνεται από το μπολ για να μην οξειδωθεί το χρώμα της μπανάνας. Παγώνουμε καλά το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Αφού κρυώσει καλά το μείγμα, προσθέτουμε λίγη λίγη την κρύα κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας πολύ καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τότε το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και θέτουμε σε λειτουργία μέχρι το παγωτό να πάρει μορφή παχιάς κρέμας, περίπου 20΄. Μεταφέρουμε το παγωτό σε παγωμένο σκεύος και το διατηρούμε στην κατάψυξη

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 1 λεπτά
Χρόνος ψύξης 240 λεπτά

Πηγή: www.argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου