Περιγραφή
Παγωτό φράουλας με γιαούρτι σε ένα ξυλάκι, έχετε κάτι καλύτερο?Τι χρειαζόμαστε:
- 15 φράουλες πολύ μικρές*
- 4/5 κούπας γιαούρτι
- 4/5 κούπας κρέμα γάλακτος
- 1/3 κούπας ζάχαρη άχνη
- άρωμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
- 2/3 κούπας φράουλες
- 1/5 κούπας νερό
- 1/5 κούπας ζάχαρη
- 6 γραμ. ζελατίνη
- επιπλέον ξυλάκια για τα lollipops
- φορμάκια μικρά σιλικόνης (αυτά που φτιάχνουμε σοκολατάκια)
Πως το κάνουμε:

1. Χτυπάμε την κρέμα
γάλακτος στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα να πήξει. Όταν αρχίσει να πήζει
ρίχνουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε και το
γιαούρτι με τη βανίλια, χτυπάμε για λίγο ακόμη.

2. Ρίχνουμε μέσα στις θηκούλες 1/2 κ.γ. από το μείγμα γιαουρτιού και βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

3. Στο μεταξύ διάστημα,
καθαρίζουμε όλες τις φροάουλες με προσοχή το κοτσανάκι τους, χωρίς να
φτάσουμε στη σάρκα του φρούτου. Επιλέγουμε τις 15 μικρότερες, τις
πλένουμε και τις στεγνώνουμε Τις υπόλοιπες, τις αφήνουμε καθαρές και
στεγνές στην άκρη, θα τις χρησιμοποιήσουμε για την επικάλυψη.

4. Βγάζουμε τις θηκούλες
σιλικόνης απ'την κατάψυξη και "μπήγουμε" από μια φραουλίτσα ανάποδα, σε
κάθε θηκούλα. Βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Επίσης βάζουμε στη
συντήρηση και το μείγμα γιουρτιού

5. Μετά από 1 ώρα, ξεχωρίζουμε ένα ένα τα παγωμένα lollipops, (βάζουμε στην άκρη) τους "μπήγουμε" από ένα ξυλάκι.

6. Γεμίζουμε πάλι τις
θηκούλες, να φτάσει στα 3/4 το ύψος, με το μείγμα γιαουρτιού. Σκεπάζουμε
τις μισογεμάτες θήκες με το παγωμένο lollipop, (που βγάλαμε) και
βάζουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ, για να ενωθούν.

7. Την επόμενη μέρα, ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Λιώνουμε τις φράουλες της επικάλυψης και τις περνάμε από σίτα.

10. Βγάζουμε απ'τις θήκες
τα lollipops και βουτάμε στο μείγμα της επικάλυψης (πρέπει να είναι
ελαφρώς πηχτό το μείγμα της επικάλυψης, ώστε να στέκεται στο ξυλάκι)

11. Τα στερεώνουμε είτε σε κάποιο ποτήρι, να μην ακουμπάνε μεταξύ τους, είτε τα καρφώνουμε σε κάποιο φρούτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
*Επειδή οι φράουλες που αγόρασα δεν ήταν όλες τόσο μικρούλες
έκοψα κομμάτι από το πάνω μέρος ώστε να χωράει στη θηκούλα σιλικόνης. Το
υπόλοιπο το χρησιμοποίησα για την επικάλυψη. Μου περίσσεψε μείγμα
επικάλυψης το έβαλα στις θηκούλες πάλι πήρε το σχήμα και μετά το βούτηξα
σε λιωμένη σοκολάτα. Κι άλλο παγωτάκι!!!! Ό,τι κι αν φτιάξετε, εύχομαι
να το πετύχετε και να το απολαύσετε.
Η συνταγούλα είναι απ'το cusine addict.
Η συνταγούλα είναι απ'το cusine addict.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου