Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Μανιτάρια με ginger και Brandy

Μερίδες: 4-5
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 25 '


Έχοντας αδυναμία στα μανιτάρια, ψάχνω συνδυασμούς υλικών για την καλύτερη γευστική απόλαυση. Έτσι προέκυψε η παρούσα συνταγή σαν συνοδευτικό ή σάλτσα σε μπουφέ ή στο καθημερινό τραπέζι με ρύζι ή βραστές πατάτες και την μοιράζομαι μαζί σας.



 ΥΛΙΚΑ

500γρ. μανιτάρια Agaricus

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκλήδες σκόρδο, κομμένες στη μέση

2 εκατοστά ginger, τριμμένο ή κομμένο σε ραβδάκια (βλ. φωτό)

1/3 μαϊντανό & 1/3 σχοινόπρασο

1 μικρό σφηνάκι κονιάκ ή μπράντυ

αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Σε τηγάνι-κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο   

 -Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

 -Αφού σωταριστούν, ανακατεύοντας γαι 5 λεπτά, σβήνουμε με το μπράντυ

 -Προσθέτουμε το ginger και αλατοπιπερώνουμε

 -Τέλος τοποθετούμε το μαϊντανό και το σχοινόπρασο, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1/3


http://www.cooktherapy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου