|
Έχοντας αδυναμία στα μανιτάρια, ψάχνω συνδυασμούς υλικών για την καλύτερη γευστική απόλαυση. Έτσι προέκυψε η παρούσα συνταγή σαν συνοδευτικό ή σάλτσα σε μπουφέ ή στο καθημερινό τραπέζι με ρύζι ή βραστές πατάτες και την μοιράζομαι μαζί σας.
ΥΛΙΚΑ
500γρ. μανιτάρια Agaricus
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκλήδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
2 εκατοστά ginger, τριμμένο ή κομμένο σε ραβδάκια (βλ. φωτό)
1/3 μαϊντανό & 1/3 σχοινόπρασο
1 μικρό σφηνάκι κονιάκ ή μπράντυ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκλήδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
2 εκατοστά ginger, τριμμένο ή κομμένο σε ραβδάκια (βλ. φωτό)
1/3 μαϊντανό & 1/3 σχοινόπρασο
1 μικρό σφηνάκι κονιάκ ή μπράντυ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σε τηγάνι-κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο
-Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
-Αφού σωταριστούν, ανακατεύοντας γαι 5 λεπτά, σβήνουμε με το μπράντυ
-Προσθέτουμε το ginger και αλατοπιπερώνουμε
-Τέλος τοποθετούμε το μαϊντανό και το σχοινόπρασο, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1/3
-Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
-Αφού σωταριστούν, ανακατεύοντας γαι 5 λεπτά, σβήνουμε με το μπράντυ
-Προσθέτουμε το ginger και αλατοπιπερώνουμε
-Τέλος τοποθετούμε το μαϊντανό και το σχοινόπρασο, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1/3
http://www.cooktherapy.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου