Μανιτάρια στιφάδο µε πουρέ καλαµποκιού
Rating Σχόλια
Ένας διαφορετικός και πραγματικά πεντανόστιμος τρόπος να μαγειρέψετε τα μανιτάρια.
1. Μουσκεύουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ με ζεστό νερό για 20΄, μέχρι να ανακτήσουν τη χαμένη υγρασία και τον όγκο τους.
2. Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλα (μέγεθος μπουκιάς). Σε φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7΄-8΄, μέχρι να γίνουν διάφανα, ανακατεύοντάς τα συχνά.
3. Προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί, τα πομοντόρια και αλατοπίπερο. Βράζουμε για 5΄ δυνατά και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά, συνεχίζοντας το βράσιμο για 15΄ ακόμη, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
4. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ: Ζεσταίνουμε το ζωμό ή το νερό και προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. από τη σάλτσα των μανιταριών. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε βροχηδόν, ανακατεύοντας με σύρμα, το καλαμποκάλευρο.
μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
http://www.argiro.gr
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκα ανάμεικτα μανιτάρια (καθαρισμένα)
- 1/2 φλ. αποξηραμένα porcini (σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 6 μέτρια κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 400 γραμμ. ντοματάκια πομοντόρια εμπορίου (συσκευασμένα, αποφλοιωμένα και χωρίς σπόρους)
- 1 κλαδάκι (ή 1/2 κ.γλ. αποξηραμένο) φρέσκο θυμάρι
- 1/3 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για το γαρνίρισμα
- 1½ φλ. καλαμποκάλευρο
- 3 φλ. ζωμός κότας ή ζεστό νερό
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου