Περιγραφή
Πεντανόστιμο light φρικασέ της μαμάς Κατερίνας
photo: july88
Τι χρειαζόμαστε:
- φρέσκα μανιτάρια (πορτομπελο και πλευρωτους-αναλογα με την ποσοτητα)
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 μαρούλια κομμένα με το χέρι
- 1/2 φλυτζάνι του καφέ άνηθο
- 1/2 φλυτζάνι του καφέ μαιντανό
- 1 κιλό σπανάκι χονδροκομμένο
- 1-2 λεμόνια
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουερ
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι
Στα γρήγορα
Πως το κάνουμε:
- Σε μια κατσαρολα βάζουμε λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί λίγο
- Τσιγαρίζουμε λίγο τα μανιτάρια (προσοχή να μην έχουν νερό και πετάνε λάδι)
- Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι εως να τσιγαριστεί.
- Ύστερα προσθέτουμε το μαρούλι και το σπανάκι και ανακατέβουμε μέχρι να μαραθούν.
- Βάζουμε τον άνηθο και το μαιντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Τέλος βάζουμε 1 ποτήρι νερό( μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε παραπάνω)
- Μόλις βράσουν τα μανιτάρια (πρέπει να τρυπιούνται με το πιρούνι) σβήνουμε το μάτι της κουζίνας.
- Στίβουμε τα λεμόνια και προσθέτουμε στο χυμό το κορν φλάουερ.
- Ανακατεύουμε να διαλυθεί κι ύστερα προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές από το ζωμό του φαγητού.
- Τέλος προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με ένα πιρούνι γρήγορα ώστε να μην ψηθεί απο το ζεστό ζωμό.
- Περιχύνουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε.
Διαβάστε περισότερο: Μανιτάρια φρικασέ http://www.sintagespareas.gr/sintages/manitaria-frikase.html#ixzz2I3R8hytP
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου