Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Κοτόπουλο με μπανάνα




Κοτόπουλο με μπανάνα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζάνι χυμό ανανά
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα καρύδας ή κάποια ελαφριά κρέμα γάλακτος
  • λίγο κίτρινο κάρυ
  • 1 μπανάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο (προαιρετικό)
  • αλάτι

Σερβίρει
4 άτομα

Πως το κάνουμε:

  1. Κόβω το κοτόπουλο σε κύβους και το αλατίζω.
  2. Σε ένα τηγάνι σωτάρω το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.
  3. Ρίχνω το κάρυ, το χυμό ανανά και το αφήνω να βράσει για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτω και το γάλα καρύδας και μαγειρεύω μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Τελευταία στιγμή προσθέτω και την μπανάνα κομμένη σε κύβους και σερβίρω.
  6. Πασπαλίζω με παπαρουνόσπορο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρεται άψογα με ρύζι μπασμάτι.
Η συνταγή είναι από τον chef Νίκο Ντάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου