Θέλεις
να φτιάξεις ένα γλυκό που να είναι πεντανόστιμο, να δίνει ενέργεια, να
έχει μόνο καλές θερμίδες και να μην έχει καθόλου ζάχαρη και αλεύρι που
επιβαρύνουν τον οργανισμό και τι σιλουέτα;
Πάρε χαρτί!
Η Εβίτα
Κυριαζή μας δίνει τη συνταγή: 1 χούφτα αμύγδαλα, 1 χούφτα καρύδια, 1
χούφτα φουντούκια, 1 χούφτα κολοκυθόσπορο, 1 χούφτα ηλιόσπορο, 1 χούφτα
λιναρόσπορο και 1 φλιτζάνι του τσαγιού κεχρί. Όλα ωμά. Τα αλέθεις καλά στο μπλέντερ
Χτυπάς στο μπλέντερ και 2 μεγάλα αχλάδια και μια μπανάνα.
Τα ανακατεύεις όλα μαζί και μετά προσθέτεις (χωρίς να τα περάσεις από
μπλέντερ) 1 χούφτα γκότζι μπέρι, 1 χούφτα σταφίδες, 1 κ.γ. κανέλα, 1
φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 2 αυγά και 4 ασπράδια καλά χτυπημένα και το
χυμό από ένα πορτοκάλι.
Ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα
Στρώνεις ταψί με χαρτί ψησίματος, απλώνεις το μείγμα και το στρώνει καλά και ψήνεις στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Θέλεις να δεις το έτοιμο γλυκάκι;περιχύνεις με λίγο μέλι, πασπαλίζεις με τριμμένη καρύδα και... καλή όρεξη! Πιο υγιεινό δεν υπάρχει
(απλά μην το παρακάνεις γιατί καλές, καλές οι θερμίδες, αλλά σε κάθε περίπτωση θερμίδες)
Πάρε χαρτί!
Η Εβίτα Κυριαζή μας δίνει τη συνταγή: 1 χούφτα αμύγδαλα, 1 χούφτα καρύδια, 1 χούφτα φουντούκια, 1 χούφτα κολοκυθόσπορο, 1 χούφτα ηλιόσπορο, 1 χούφτα λιναρόσπορο και 1 φλιτζάνι του τσαγιού κεχρί. Όλα ωμά. Τα αλέθεις καλά στο μπλέντερ
Χτυπάς στο μπλέντερ και 2 μεγάλα αχλάδια και μια μπανάνα.
Τα ανακατεύεις όλα μαζί και μετά προσθέτεις (χωρίς να τα περάσεις από μπλέντερ) 1 χούφτα γκότζι μπέρι, 1 χούφτα σταφίδες, 1 κ.γ. κανέλα, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 2 αυγά και 4 ασπράδια καλά χτυπημένα και το χυμό από ένα πορτοκάλι.
Ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα
Στρώνεις ταψί με χαρτί ψησίματος, απλώνεις το μείγμα και το στρώνει καλά και ψήνεις στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Θέλεις να δεις το έτοιμο γλυκάκι;περιχύνεις με λίγο μέλι, πασπαλίζεις με τριμμένη καρύδα και... καλή όρεξη! Πιο υγιεινό δεν υπάρχει
(απλά μην το παρακάνεις γιατί καλές, καλές οι θερμίδες, αλλά σε κάθε περίπτωση θερμίδες)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου