Γάλα 725γρ.
Γάλα Σκόνη 0% Λιπαρά 65γρ.
Sweete 16γρ.
Κρέμα Γάλακτος 210γρ.
Αβγά 1
Φρέσκια Βανίλια 1 κλωνάρι
Παρασκευή
-
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αβγό, μαζί σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μια βράση
-
Στη συνέχεια, αφού βάλουμε το αβγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μίγμα που έχουμε ήδη βράσει και ανακατεύουμε
-
Βάζουμε ξανά όλο το μίγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά προκειμένου να παστεριωθεί το αβγό
-
Κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και αμέσως σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε τη φρέσκια βανίλια
-
Σκεπάζουμε το μίγμα με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με
την επιφάνεια του, και το αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει
-
Αφού κρυώσει καλά το μίγμα, το βάζουμε στην παγωτομηχανή μέχρι να
πήξει και το συντηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε
-
Εάν θέλουμε να φτιάξουμε τα δικά μας ξυλάκια παγωτό, αφού το βγάλουμε
από την παγωτομηχανή, γεμίζουμε τις φόρμες παγωτού που διαθέτουμε
-
Έπειτα, τοποθετούμε τα ξυλάκια και τα αφήνουμε στην κατάψυξη έως ότου παγώσουν τόσο όσο να μπορούν να βγουν από τις φόρμες
-
Αφού ξεφορμάρουμε τα ξυλάκια παγωτό, μπορούμε να τα βουτήξουμε σε
λιωμένη κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη
Χρήσιμες Συμβουλές:
-
Όταν ξαναβάλουμε το μίγμα στη φωτιά για να παστεριωθεί το αβγό,
πρέπει να προσέξουμε να μη βράσει (το μίγμα). Για όσους έχουν
θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει, αλλά όχι να ξεπεράσει, τους
82-85°C
-
Πρέπει να έχουμε έτοιμο το σουρωτήρι, γιατί το μίγμα πρέπει να σουρωθεί κατευθείαν μετά την παστερίωση
-
To μίγμα, επειδή περιέχει αβγό, μπορεί να διατηρηθεί στη συντήρηση
για 2 ημέρες το πολύ, μέχρι να το παγώσουμε στην παγωτομηχανή
http://www.shape.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου