Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ανέκδοτο

Face Reading Διαβάστε το πρόσωπο των άλλων






Το πρόσωπό σας είναι ο καθρέφτης της προσωπικότητάς σας. Στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων έδειξε ότι υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ χαρακτηριστικών του προσώπου και των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας.


 Από χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να μελετήσουν τη σχέση μεταξύ των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων προσώπου και των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας. Τα ευρήματα έχουν αποδείξει ότι μπορείτε να κρίνετε την προσωπικότητα κάποιου μέσα από τις εκφράσεις του πρόσωπου του με έναν υψηλό βαθμό αξιοπιστίας.

Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι που μοιάζουν μεταξύ τους τείνουν να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο ή τουλάχιστον να έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά ή συμπεριφορές.

 Μπορείτε επίσης να έχετε παρατηρήσει ότι όλα τα  μωρά ενεργούν με τον ίδιο τρόπο και ότι τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους είναι σχεδόν ίδια (Καμπύλο μέτωπο που αντανακλά τη δημιουργικότητα,  μεγάλα μάγουλα που αντανακλούν την ενέργεια και ανοιχτά  μάτια για παρατηρητικότητα... κλπ).

Πόσο ακριβές είναι το Face Reading (προσωπολογία);

 Μια έρευνα που βασίστηκε σε στατιστικά στοιχεία έδωσε ένα  αποτέλεσμα που  ήταν ο προσδιορισμός 68 χαρακτηριστικών της προσωπικότητας που συνδέονται με κάποια χαρακτηριστικά του προσώπου με ακρίβεια 90%.

Και έτσι γεννήθηκε το  Face Reading . Η «Ανάγνωση Προσώπου» δεν είναι μια νέα επιστήμη καθώς υπάρχει από την εποχή των προγόνων μας αλλά δεν ήταν πρόκληση για τους σκεπτικιστές  καθώς επίσης  πολλοί άνθρωποι δεν έδωσαν καν την ευκαιρία στον εαυτό τους να την δοκιμάσει.

Είμαι ψυχολόγος και μελέτησα τόσο μηχανολογία όσο και ψυχολογία. Το τμήμα μηχανολογίας στο μυαλό μου με αναγκάζει να τεστάρω τα πάντα. Έχω κάνει πληθώρα τεστ για την ακρίβεια της ανάγνωσης του πρόσωπου και ήμουν σε θέση να ανακαλύψω 7 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας για ένα πρόσωπο που το συναντώ για  πρώτη φορά.

Προσωπολογία Αντίστροφη Επίδραση

 Προσωπολογία είναι το άλλο όνομα για την ανάγνωση πρόσωπου. Ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον σχετικά με την ανάγνωση πρόσωπου ή προσωπολογία είναι ότι η προσωπικότητα  του ατόμου σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του προσώπου του πιστεύεται ότι είναι αναστρέψιμη.

 Για παράδειγμα, εάν αλλάξουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σας, τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας μπορεί να αλλάξουν πολύ περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει πως, μετά από χρόνια γάμου, τα παντρεμένα ζευγάρια αρχίζουν να μοιάζουν μεταξύ τους; Αυτό συμβαίνει επειδή οι προσωπικότητες τους έρθει πιο κοντά, έτσι ακολουθούν και τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

 Ανάγνωση Πρόσωπου και τα γονίδια μας

  Κάθε ψυχολόγος γνωρίζει ότι η προσωπικότητα σχηματίζεται ως αποτέλεσμα των εμπειριών του παρελθόντος και ότι τα γονίδια έχουν ελάχιστη επίδραση στην ανάπτυξή της (βλέπε: Έχουμε κληρονομήσει την προσωπικότητα μας;). Έτσι αν το πρόσωπό σου ελέγχεται 100% από τα γονίδια τότε πώς μπορεί να σχετίζεται με την προσωπικότητα;

‘Ενα πράγμα που οι άνθρωποι δεν ξέρουν για την ανάγνωση πρόσωπου είναι ότι δεν μπορεί να σας πει τίποτα για τη συμπεριφορά. Για παράδειγμα, δεν μπορώ ποτέ να ξέρω αν είστε ένα ντροπαλό άτομο μέσω της ανάγνωσης πρόσωπου, διότι αυτό είναι κάτι που θα έχει αποκτηθεί ως αποτέλεσμα των προηγούμενων εμπειριών σας, αλλά μπορώ να σας πω, μέσα από την ανάγνωση πρόσωπου, ότι είστε σίγουρα ένας λογικός στοχαστής που προτιμά να είναι πρακτικός αντί διαισθητικός στη ζωή του.

M.Farouk Radwan, MSc.

Πηγή: 2knowmyself

Υπάρχουν οι... τέλειες αναλογίες προσώπου



Η τραγουδίστρια Shania Twain είναι μία γυναίκα που τις διαθέτει, σύμφωνα με έρευνα

Στις διαστάσεις που πρέπει να έχει ένα τέλειο πρόσωπο κατέληξαν Καναδοί επιστήμονες ανακηρύσσοντας τη Shania Twain ως πρότυπο των τέλειων αναλογιών! Μολοταύτα, επισήμαναν πως δε χρειάζεται να προβεί κάποιος σε αισθητική επέμβαση σε περίπτωση που δεν έχει τις ακριβείς διαστάσεις.Το «κλειδί» κατά τους επιστήμονες βρίσκεται στην περιοχή των ματιών, του στόματος και των αυτιών με την Καναδή τραγουδίστρια Shania Twain να θεωρείται ως ένα από τα τέλεια πρόσωπα.
Η έρευνα διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Τορόντο, στην οποία κλήθηκαν φοιτητές να βαθμολογήσουν φωτογραφίες στις οποίες ήταν η ίδια γυναίκα αλλά είχαν «πειραχθεί» διαφορετικά σημεία με το πρόγραμμα Photoshop. Τα χαρακτηριστικά δεν άλλαξαν αλλά διαφοροποιήθηκε η απόσταση και στη συνέχεια οι μελετητές κατέληξαν στους αριθμούς που δείχνουν πόσο τέλειες αναλογίες έχει ένα πρόσωπο.
Στο μήκος, η απόσταση ματιών και στόματος πρέπει να είναι το 1/3 ή το 36% του συνολικού μήκους του προσώπου από τη γραμμή του μαλλιού έως το πιγούνι. Στο πλάτος, οι κόρες του ματιού πρέπει να είναι στο ήμισυ του προσώπου.
Πριν, λοιπόν, τρέξετε στον καθρέφτη και αρχίζετε να μετριέστε οι ερευνητές έσπευσαν να εξηγήσουν
πως αυτά τα ποσοστά υπάρχουν σε μεγάλη μερίδα του κόσμου και σε περίπτωση που δεν είναι ίδια, τόνισαν πως δεν πρέπει να υποβληθούν σε πλαστικές εγχειρήσεις. Μάλιστα, προσέθεσαν πως σε τέτοιες περιπτώσεις ένα κατάλληλο κούρεμα μπορεί να δημιουργήσει μια όμορφη αναλογία.
Επιπλέον, επισήμαναν πως τέλειες αναλογίες προσώπου δε διαθέτει η ηθοποιός Angelina Jolie, η οποία από πολλούς θεωρείται πρότυπο ομορφιάς. Στην αντίπερα όχθη, είναι η συνάδελφός της Elizabeth Hurley που διαθέτει τέλειο μήκος προσώπου αλλά «έχασε» στο πλάτος. Στη «μάχη» των σταρ νικήτρια αναδείχτηκε η 44χρονη τραγουδίστρια Shania Twain.
Εκτός από την αισθητική άποψη, ο καθηγητής David Perrett είπε πως δεν παίζει τόσο ρόλο η ακρίβεια στο πρόσωπο όσο τα ίδια τα χαρακτηριστικά του καθώς υπάρχουν πολλοί άνδρες που τους αρέσουν τα μεγάλα μάτια χωρίς να υπολογίζουν την απόσταση μεταξύ τους!
Ακόμη, αναφέρθηκε πως το αντίθετο φύλο προσελκύεται από νεανικά πρόσωπα που αποπνέουν θηλυκότητα πιθανότατα επειδή θεωρούνται πως ίσως έχουν αυξημένη γονιμότητα.
Πηγή: ygeianews.gr

Πράσινο τσάι κατά της χοληστερίνης

Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι θεωρείται από πολλούς «γιατρικό» διά πάσαν νόσον και δεινό, αλλά από την πεποίθηση έως την επιστημονική απόδειξη η απόσταση είναι μεγάλη, γράφει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Μία από τις ιδιότητες που του προσδίδονται αλλά, αποτελούν αντικείμενο διαμάχης, είναι ότι προκαλεί μετρήσιμες μειώσεις στη χοληστερόλη. Οι υπέρμαχοι της κατανάλωσής του υποστηρίζουν ότι επειδή το πράσινο τσάι περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις πολυφαινολών, εμποδίζει την απορρόφηση της χοληστερόλης από το έντερο, ενώ οι σκεπτικιστές αντιτείνουν ότι τα όποια οφέλη είναι λίγα.
Το θέμα έχει διερευνηθεί σε δεκάδες μελέτες και τα ευρήματα ήταν αντικρουόμενα. Φέτος, όμως, δημοσιεύθηκε στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής» (AJCN) η συνδυασμένη ανάλυση στοιχείων από πολλές προγενέστερες μελέτες, η οποία μάλλον δίνει μια πιο σαφή απάντηση.
Στις μελέτες συμμετείχαν περισσότεροι από 1.100 εθελοντές, άλλοι εκ των οποίων έπιναν επί αρκετούς μήνες πράσινο τσάι και άλλοι ένα ανενεργό ρόφημα.
Οπως έδειξαν τα στοιχεία, όσοι έπιναν τσάι παρουσίασαν κάποια μείωση της χοληστερόλης τους, αλλά αυτή ήταν πολύ μικρή. Στην πραγματικότητα, τα επίπεδα της επιζήμιας «κακής» (LDL) χοληστερόλης μειώθηκαν 2 mg/dL κατά μέσον όρο, ενώ η καρδιοπροστατευτική HDL χοληστερόλη δεν αυξήθηκε.
Για κάποιους, η διαφορά στην LDL μπορεί να αξίζει τον κόπο. Για κάποιους άλλους, όμως, ίσως δεν είναι καλή ιδέα, επειδή μια ουσία του πράσινου τσαγιού που λέγεται EGCG μπορεί να αλληλεπιδράσει με φάρμακα, όπως τα αντιπηκτικά, και με το αντικαρκινικό βορτεζομίμπη.


Διαβάστε Περισσότερα: http://www.e-diet.gr/2011/09/prasino-tsai-kata-xolisterinis/#ixzz1wTPOQFqT

Σουσάμι για πιο δυνατή καρδιά


Σουσάμι
Ευεργετικό αποδεικνύεται για τον οργανισμό το σουσάμι καθώς και τα προϊόντα του, δηλαδή ο γνωστός χαλβάς του μπακάλη, το ταχίνι και σησαμέλαιο.

Και αυτό επειδή τα συστατικά που περιέχουν μειώνουν τη χοληστερόλη και την πίεση του αίματος.
Μάλιστα στο σουσάμι υπάρχει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό σύστημα, αποτελούμενο κυρίως από τρεις ουσίες, τη σεσαμίνη και τη σεσαμινόλη και τη βιταμίνη Ε (με μορφή γ-τοκοφερόλης). Οι ουσίες αυτές παρουσιάζουν ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση, εμποδίζοντας την οξείδωση των λιπαρών οξέων στον οργανισμό.
Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει εντυπωσιακή συμβολή αυτών των συστατικών του σησαμιού στη δέσμευση ισχυρότατων ελεύθερων ριζών και την εξουδετέρωσή τους.
Μία εξίσου σημαντική δράση του σησαμιού, η οποία ωστόσο δεν έχει μελετηθεί επαρκώς, είναι η προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος και πιο συγκεκριμένα η ευεργετική του επίδραση στο ενδοθήλιο.
Πάντως το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να εντάξουμε το σουσάμι στο καθημερινό μας διαιτολόγιο για να έχουμε μία ακόμη ασπίδα προστασίας του καριδαγγειακού μας συστήματος.
Πηγή: nooz.gr

Διαβάστε Περισσότερα: http://www.e-diet.gr/2011/12/sousami-gia-pio-dunati-kardia/#ixzz1wTOSCnck

Ζάχαρη: Ο “ύπουλος” εχθρός στην διατροφή σου


Ζάχαρη
Τα προβλήματα που δημιουργεί η ζάχαρη δίχως όρια και πώς μπορεί ο άνθρωπος να την περιορίσει από την καθημερινή διατροφή του.

Μοιάζει με οδηγίες προς ναυτιλομένους, ή με χιλιοειπωμένα πράγματα. Όμως τελικά, όσο παραμένουμε ένα από τα πιο παχύσαρκα κράτη, αυτό σημαίνει ότι από το ένα αφτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν. Γι’ αυτό η υπόθεση ζάχαρη δεν λέει να βρει αίσιο τέλος.
Μια εξαιρετικά θρεπτική ουσία, που είναι απαραίτητη για τον οργανισμό και η οποία, αν την πάρεις σε υπερβολική ποσότητα, μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά. Αυτή είναι, εν ολίγοις, η ιστορία της ζάχαρης τη σημερινή εποχή και εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα, αν θα την τοποθετήσεις στη θετική ή στην αρνητική πλευρά των διατροφικών σου συνηθειών.
Χυμοί, καραμέλες, αναψυκτικά και γλυκά είναι οι κύριοι φορείς ζάχαρης. Η υπέρμετρη κατανάλωσή τους, ειδικά από παιδιά, δημιουργεί το πρώτο σύμπτωμα, που είναι η τερηδόνα. Στη συνέχεια, και σε συνδυασμό με την ελάχιστη ή την καθόλου άθληση, η ζάχαρη συνδράμει στην κατασκευή υπέρβαρων ή παχύσαρκων ανθρώπων.
Στην περίπτωση του διαβήτη, η επίδραση της ζάχαρης δεν είναι άμεση. Είναι όμως έμμεση, διαμέσου της παχυσαρκίας. Τα υπέρβαρα άτομα έχουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν διαβήτη, κάποια στιγμή στη ζωή τους.
  • Σημασία στην ετικέτα
Επειδή οι σημερινοί ρυθμοί ζωής δεν δίνουν πολλές ευκαιρίες για αγορά προϊόντων κατευθείαν από το χωράφι, είναι σημαντικό να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός στην τυποποίηση των αγαθών που επιλέγεις για την καθημερινή διατροφή σου. Οι ετικέτες τους αναγράφουν αναλυτικά την περιεκτικότητα σε ζάχαρη, άρα δίνουν την εικόνα για το εάν πρέπει ή δεν πρέπει να τα επιλέξεις. Αν η περιεκτικότητα ξεπερνά το 15% του συνόλου, απομακρύνσου. Αν κινείται κάτω από το 5%, επίλεξέ το. Η ζάχαρη μπορεί να αναγράφεται στις ετικέτες των προϊόντων και ως γλυκόζη, φρουκτόζη, σιρόπι γλυκόζης, ακατέργαστη ή μαύρη ζάχαρη, υδρολυμένο άμυλο, μαλτόζη και δεξτρόζη.
  • Τρόποι περιορισμού της ζάχαρης
• Επιλέγεις δημητριακά ολικής άλεσης για πρωινό. Έχουν λιγότερη ζάχαρη.
• Επίσης λιγότερη ζάχαρη έχουν τα φρούτα, οι ξηροί καρποί, το γιαούρτι, το ρυζόγαλο και τα ψητά μήλα.
• Φυσικοί χυμοί, ανθρακούχο νερό, γάλα, αντί για ροφήματα με ζάχαρη.
• Καφές με ελάχιστη ή καθόλου ζάχαρη.
• Μαρμελάδες επίσης με λιγότερη ζάχαρη.
• Μείωση ζάχαρης στα σπιτικά γλυκά.
Πηγή: menslounge.gr

Φτιάξτε γρανίτα κεράσι


Γρανίτα κεράσι
Δροσερό γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους.

  • Υλικά για 4-6 άτομα
250 γραμμάρια νερό
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κλωναράκι βανίλια κομμένο στα δύο κατά μήκος
600 γραμμάρια κεράσια καθαρισμένα
250 γραμμάρια ζάχαρη
  • Εκτέλεση
Ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα πυκνό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Πολτοποιούμε τα καθαρισμένα κεράσια και τα αδειάζουμε σε βαθύ μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε το σιρόπι αφού αφαιρέσουμε το κλωναράκι βανίλιας και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Τα βάζουμε στην κατάψυξη και ανά μία ώρα ανακατεύουμε με το σύρμα. Επαναλαμβάνουμε για πέντε φορές.
Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε Περισσότερα: http://www.e-diet.gr/2012/05/ftiaxte-granita-kerasi/#ixzz1wTNTTiPO

Τα ζωικά λιπαρά βλάπτουν τη μνήμη


Τα ζωικά λιπαρά βλάπτουν τη μνήμη
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η διατροφή που στηρίζεται σε ζωικά και τρανς λιπαρά ευθυνόταν για καρδιοπάθειες. Νέες έρευνες αποδεικνύουν ότι τα ζωικά λιπαρά, αλλά και το κόκκινο κρέας μπορεί να κάνουν κακό και στη γνωστική λειτουργία.

Επιστήμονες από το Brigham and Women’s Hospital (BWH) των ΗΠΑ κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά από έρευνα που έκαναν σε 6.000 ηλικιωμένες γυναίκες, για περίπου δύο χρόνια.
Οι επιστημόνες υπέβαλαν τις γυναίκες σε τεστ μνήμης και γνωστικές δοκιμασίες. Όσες κατανάλωναν συχνά κόκκινο κρέας και βούτυρο, λαρδί ή τηγανητά φαγητά, είχαν ασθενέστερη μνήμη από εκείνες που τρέφονταν κυρίως με λαχανικά, πουλερικά και φρούτα.
Τα αποτελέσματα εντυπωσίασαν τους γιατρούς, οι οποίοι θέλουν τώρα να εξετάσουν πιο ενδελεχώς τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και την εμφάνιση ασθενειών όπως η άνοια και η νόσος Αλτσχάιμερ.
Όσο για τις εναλλάκτικές λύσεις που μπορούν να τονώσουν το μυαλό και να θωρακίσουν την καρδιά μας, αυτές υπάρχουν στο σούπερ μάρκετ!
- Καταργήστε εντελώς το βούτυρο και χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο
- Φάτε αβοκάντο. Έχει όλα τα απαραίτητα φυτικά έλαια συν βιταμίνες και φυτικές ίνες.
- Καταναλώστε ξηρούς καρπούς αντί για σνακ με κορεσμένα λιπαρά
Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε Περισσότερα: http://www.e-diet.gr/2012/05/zwika-lipara-vlaptoun-mnimi/#ixzz1wTN1OuC6

Τσιπούρες γεμιστές στο φούρνο




Περιγραφή

Τσιπούρες γεμιστές με λαχανικά, τυλιγμένες με λαδοκολα και ψημένες στο φούρνο!!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 τσιπούρες
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 4 κουταλιές ελιές πράσινες σε φέτες
  • 4 κουταλιές ντομάτα ψιλοκομμένη κονσέρβας
  • 2 κουταλιές κάπαρη
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • 2 κομμάτια λαδόκολα

Πως το κάνουμε:
  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα ψάρια καλά.
  2. Σωτάρουμε τις πιπεριές και τη ντομάτα σε τηγάνι με λίγο λάδι. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη και ανακατεύουμε λίγο, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με κρασί.
  3. Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο μας και στο κέντρο της καθεμίας βάζουμε από ένα ψάρι. Περιχύνουμε με λίγο λάδι, 2 κουταλιές κρασί και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και από τις δύο πλευρές του αλλά και στην κοιλία του.
  4. Γεμίζουμε με το μίγμα την κοιλία του ψαριού. Διπλώνουμε τις δυο πλευρές του χαρτιού επάνω από το ψάρι και στρίβουμε τις δυο άκρες δεξιά κι αριστερά, σαν καραμέλα ή τις βάζουμε από την κάτω πλευρά.
  5. Τα τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C, 20'.

Τσιπούρες σε σχάρα φούρνου




Περιγραφή

Είναι μια εύκολη συνταγή και νόστιμη.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 τσιπούρες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ρίγανη
  • λάδι
  • λεμόνι
Πως το κάνουμε:
  1. Καθαρίζουμε πλένουμε και στεγνώνουμε τις τσιπούρες.
  2. Κάνουμε με το μαχαιράκι δυο λοξές τομές σε κάθε πλευρά του ψαριού και βάζουμε μέσα λίγες σταγόνες λάδι φετούλες σκόρδο και ρίγανη.
  3. Αλείφουμε την κοιλιά και το έξω μέρος ολόκληρο με λάδι και τα βάζουμε στη σχάρα στους 250 βαθμούς στο γκριλ, όχι πάνω πάνω αλλά στην προηγούμενη θέση του φούρνου μέχρι να ροδίσουν. Τα γυρίζουμε να ψηθούν λίγο κι απ την άλλη.
  4. Ρίχνουμε αλάτι όταν βγούν από το φούρνο.
  5. Φτιάχνουμε το λαδολέμονο με λίγη ρίγανη το χτυπάμε και το ρίχνουμε στο ψάρι αφού το ανοίξουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν βάζουμε ρίγανη απ την αρχή σε όλο το ψάρι για να μην πικρίσει. Γι αυτό βάζουμε μόνο μέσα στις τομές.

Τσιπούρες γεμιστές με πέστο βασιλικού



Περιγραφή

Τις έψησα στο γκριλ και έγιναν τέλειες!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 τσιπούρες
  • 4 κ. γλ. πέστο βασιλικού
  • 2 κουταλάκια λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

Πως το κάνουμε:
  1. Σε μπολ ρίχνουμε το πέστο βασιλικού, το σκόρδο τριμμένο, το λάδι, το αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Καθαρίζουμε τις τσιπούρες προσεχτικά, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
  3. Τις χαράζουμε σε δυο-τρία σημεία, τις αλατοπιπερώνουμε.
  4. Βάζουμε 1 κουταλάκι πέστο στο εσωτερικό τους και το απλώνουμε, το ίδιο κάνουμε και στις χαρακιές.
  5. Ψήνουμε στο γκριλ για 15-20' από κάθε πλευρά να ροδίσουν.
  6. Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή από το: youdiet Νόστιμο και υγιεινό φαγητό με την γεύση βασιλικού!!!!!!!

Τσιπούρα στη λαδόκολα





Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 τσιπούρες
  • αλάτι (όσο θέλετε)
  • ρίγανη 1 κ.σ σε κάθε ψάρι
  • 2 λεμόνια κομμένα σε ρόδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση (1 σκελίδα για κάθε ψάρι.)
  • λαδόκολα
  • 1 φλ. τσαγίου (περίπου 200ml) λαδολέμονο

Πως το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε τις τσιπούρες και τις πλένουμε.
  2. Σε κάθε ψάρι βάζουμε τη ρίγανη, το αλάτι, το λαδολέμονο (περίπου 4 κ.σ), το σκορδο μεσα στο ψάρι και το λεμόνι το ίδιο.
  3. Τα τυλίγουμε στη λαδόκολα και τα ψήνουμαι για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ολα τα υλικά βάλτε τα μέσα έξω.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ριζότο µε µανιτάρια και φρέσκο τυρί κρέµα

Rizoto-me-manitaria-fresko-turi-krema
Τα μανιτάρια μαγειρεύονται εύκολα, γρήγορα, και είναι ένας νοστιμότατος μεζές που αρέσει σε όλους. 
 
 http://www.argiro.gr
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2΄ και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντάς το γρήγορα, να λαδώσει καλά και να γίνει διάφανο (για 3΄).
2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο και στη συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε ζεστό ζωμό (ή νερό) λίγο λίγο κάθε φορά, έτσι ώστε να απορροφώνται τα υγρά κάθε φορά πριν προσθέσουμε τα επόμενα.
3. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά το ριζότο για 15΄. Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμώδες τυρί και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως σε ρηχά πιάτα (ώστε να σταματήσει αμέσως ο βρασμός).

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά

Υλικά


  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 300 γραμμ. ρύζι arborio ή carnaroli (ποικιλίες ρυζιού πλούσιες σε άμυλο, ειδικές για ριζότο. Εάν δεν βρείτε στην περιοχή σας, χρησιμοποιήστε ρύζι καρολίνα που υπάρχει παντού)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 250 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 800 ml ζωμός κότας ή νερό ζεστό
  • 1 φλιτζ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρύπησαν οι νάιλον κάλτσες σας;... μη τις πετάτε


Written By MeaColpa

Οι νάιλον κάλτσες σας τρύπησαν και θέλετε να τις πετάξετε;... όχι ακόμη, γιατί μπορεί να σα φανούν χρήσιμες.
Κόψτε αρκετά πιό ψηλά από την πατούσα και βάλτε μέσα ξερά φύλλα από άνθη ή άλλα μυρωδικά του κήπου. Δ

Κοτόπουλο τηγανιά




Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι σε φετάκια
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μουστάρδα
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
χυμό από ½ λεμόνι
ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με την μουστάρδα, 2 κ.σ. λάδι και πιπέρι. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για αρκετές ώρες.


Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.


Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε.


Όταν πιεί τα υγρά του το σβήνουμε με το κρασί.


Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την πιπεριά, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
Όταν είναι έτοιμο το σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Σερβίρουμε ζεστό.

http://taxidistisgeuseis.blogspot.com

Προάγγελος μακροζωίας η καλή αναλογία μέσης-ύψους


Μακροζωία
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μάθετε εάν τα περιττά σας κιλά υπονομεύουν την υγεία σας, αλλά η ζυγαριά δεν είναι ο πιο αξιόπιστος από αυτούς. Προτιμότερο είναι να μετρήσετε το ύψος και τη μέση σας, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση.

Όπως έδειξε, η αναλογία της περιμέτρου της μέσης προς το ύψος (συμβολίζεται WHR από τους όρους Waist to Height Ratio) είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκτιμηθεί ο κίνδυνος που διατρέχει ένας άνθρωπος να εκδηλώσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση και η καρδιοπάθεια.
Επιπλέον, η αναλογία αυτή αποτελεί τον καλύτερο προάγγελο μακροζωίας.
Η ανάλυση παρουσιάσθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το να διατηρείται η αναλογία αυτή κάτω από 0,5 (πρακτικά, η περίμετρος της μέσης πρέπει να είναι η μισή απ’ ό,τι το ύψος σε εκατοστά) αποτελεί το κλειδί για να αποφευχθούν οι συνέπειες της παχυσαρκίας.
Η ακρίβεια της μέτρησης ως δείκτη μελλοντικών προβλημάτων υγείας είναι εφάμιλλη σε ψηλούς και σε κοντούς. Τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν πως αποτελεί πολύ πιο αξιόπιστο προάγγελο κινδύνου απ’ ό,τι η περίμετρος της μέσης μόνης της.
Η περίμετρος της μέσης ως δείκτης καρδιαγγειακού κινδύνου έχει ήδη αντικαταστήσει τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) στην ιατρική κοινότητα, επειδή υποδηλώνει την συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Ο ΔΜΣ αντιθέτως, δείχνει το σωματικό βάρος σε συνάρτηση με το ύψος, αλλά όχι το περικοιλιακό λίπος.
Όπως εξήγησε η δρ Μάργκρετ Άσγουελ, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Oxford Brookes, η αξία της αναλογίας της περιμέτρου της μέσης προς το ύψος διερευνήθηκε σε στοιχεία από 31 μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 300.000 εθελοντές.
Όπως έδειξε η ανάλυση των στοιχείων, η αναλογία αυτή είναι καλύτερη για την πρόβλεψη του διαβήτη, της υπέρτασης και των καρδιαγγειακών νοσημάτων σε άνδρες και γυναίκες όλων των εθνικοτήτων.
Επιπλέον, με την ίδια αναλογία μπορεί να υπολογιστεί το προσδόκιμο επιβίωσης κάθε ατόμου. Μελέτη του Πανεπιστήμιου City, στο Λονδίνο, έδειξε ότι σε έναν 30χρονο μη καπνιστή το προσδόκιμο επιβίωσης μειώνεται κατά 14% όταν η αναλογία μέσης-ύψους είναι 0,7, ενώ μειώνεται κατά 34% όταν η αναλογία αυτή είναι 0,8.
«Η διατήρηση της περιμέτρου της μέσης στο μισό ή λιγότερο από το ύψος σε εκατοστά, μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο επιβίωσης κάθε ανθρώπου στον κόσμο», είπε η δρ Άσγουελ.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε Περισσότερα: http://www.e-diet.gr/2012/05/proaggelos-makrozwias-kali-analogia-mesis-ypsous/#ixzz1wMqFjfGR

Τυροπιτάκια με φέτα χωρίς φύλλο

Τυροπιτάκια με φέτα χωρίς φύλλο
Εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Βάζουμε το αλεύρι το μπεϊκιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα και προσθέτουμε την μαργαρίνη.
Ανακατεύουμε με το χέρι μας και προσθέτουμε το τυρί και το γάλα.
Μόλις έχουμε μια όμορφη ζύμη (σαν ψωμιού) την απλώνουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε με κουπ πάτ.
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή λαδόκολλα και ρίχνουμε τα τυροπιτάκια μας.
Τα αλείφουμε με το αυγό ή το γάλα και τα βάζουμε να ψηθούν στους 190 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά ως που να πάρουν ελαφρώς χρυσό χρώμα.
  • Υλικά
Για 4-6 άτομα
225 γραμμάρια Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά του γλυκού Mπέικιν πάουντερ
100 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια Τυρί (τσένταρ ή κέριγκολντ ή φέτα ή μπλού τσίζ)
100 γραμμάρια Φρέσκο γάλα
1/2 κουταλιά του γλυκού Αλάτι
1 αυγό ή λίγο φρέσκο γάλα για να τα αλείψετε να γυαλίσουν
Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε Περισσότερα: http://www.e-diet.gr/2012/05/tyropitakia-me-feta-xwris-fyllo/#ixzz1wMpeUJx8

Αντίο στρες με 10 τροφές

Αντίο στρες με 10 τροφές
Μιας και η περίοδος που διανύουμε μάλλον είναι από τις πιο αγχωτικές της χρονιάς, ίσως είναι μια καλή στιγμή να βρούμε τη λύση στο άγχος μέσω της διατροφής.

Τα οικονομικά σας πάνε από το κακό στο χειρότερο, τα προσωπικά σας δεν είναι και στα καλύτερά τους και σαν να μη φτάνουν τα δικά σας, ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού κι εσείς περιμένετε την κρίση άγχους και πανικού να σας χτυπήσει την πόρτα από στιγμή σε στιγμή. Αντί, όμως, να περιμένετε καρτερικά την… πόρτα να χτυπήσει, πρέπει να λάβετε δράση και το να ξεκινήσετε από τη διατροφή σας είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε.
Οι στρεσογόνες καταστάσεις στη ζωή μας, οι οποίες μας «ενοχλούν» σε σχεδόν καθημερινή βάση, άλλοτε περισσότερο, άλλοτε λιγότερο, προκαλούν αύξηση των επιπέδων της κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί… λιγούρες που συνήθως αφορούν υδατάνθρακες και ειδικά γλυκά, σύμφωνα με τους ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Σαν Φρανσίσκο, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.
Όσο, όμως, περισσότερο καταναλώνουμε τέτοιες τροφές, τόσο χειροτερεύει η συναισθηματική μας κατάσταση και η κορτιζόλη μας δημιουργεί κι άλλο πρόβλημα, καθώς διεγείρει ένα ένζυμο στα κύτταρα λίπους, το οποίο μετατρέπει την κορτιζόνη σε ακόμη περισσότερη κορτιζόλη. Επειδή, μάλιστα, τα ένζυμα αυτά βρίσκονται κυρίως στα κύτταρα της κοιλιακής περιοχής, το άγχος καταλήγει να διογκώνει ολοένα και περισσότερο την κοιλιά μας, κάτι που κάνει κακό τόσο στη σιλουέτα μας, όσο και στην υγεία μας, αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και διαβήτη.
Όλα αυτά, όμως, μπορείτε να τα αποφύγετε κάνοντας τις σωστές επιλογές στη διατροφή σας. Ποιες είναι αυτές;
  • Σπαράγγια: σας κρατούν χαλαρούς
Μπορεί να προκαλούν μια περίεργη οσμή στα ούρα, αλλά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ, το οποίο είναι ένα σημαντικό συστατικό για να διατηρούμε το άγχος σε χαμηλά επίπεδα. Προτιμήστε τα στον ατμό, προσθέστε τα στις σαλάτες ή ψήστε τα στα κάρβουνα αν τα θέλετε πιο τραγανιστά.
  • Αβοκάντο: γευστικά και αντιστρεσογόνα
Το κρεμώδες αυτό φρούτο μπορεί να σας κρατήσει μακριά από το άγχος κι έχει πολλαπλά οφέλη: είναι πλούσιο σε γλουταθιόνη η οποία μπλοκάρει την εντερική απορρόφηση κάποιων λιπαρών που προκαλούν οξειδωτική ζημιά, ενώ περιέχει επίσης λουτεΐνη, βήτα-καροτίνη, βιταμίνη Ε και περισσότερο φυλλικό οξύ από άλλα φρούτα. Μια μερίδα (δηλαδή περίπου το ¼ του φρούτου) έχει επίσης πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες ενισχύουν το νευρικό σύστημα που καταπονείται από το άγχος, ενώ πολλές φορές έλλειψη αυτών οδηγούν σε στρες.
  • Μύρτιλα: τα αγχολυτικά φρούτα
Τα μύρτιλα παρουσιάζουν τα υψηλότερα επίπεδα ενός αντιοξειδωτικού, της ανθοκυανίνης και σχετίζονται με διάφορα οφέλη όσον αφορά την υγεία μας και με οξείες γνωστικές ικανότητες. Ακόμη, όλα τα φρούτα της ίδιας οικογένειας (φράουλες, σμέουρα, κράνα κ.λπ) είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία φαίνεται να δρα βοηθητικά ενάντια στο στρες (σύμφωνα μελέτες, μάλιστα, όσοι είχαν λάβει βιταμίνη C στο πλαίσιο έρευνας, παρουσίαζαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και επίπεδα κορτιζόλης σε συνθήκες στρες).
  • Χαμομήλι: καταπραΰνει τις… αισθήσεις
Όλοι έχουμε ακούσει ότι το χαμομήλι είναι το καλύτερο ρόφημα για να μας χαλαρώσει πριν τον ύπνο και οι αποδείξεις ότι έχει καταπραϋντική δράση, πλέον ενισχύονται. Νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανία έδειξε ότι το χαμομήλι έριξε τα συμπτώματα άγχους σε συμμετέχοντες με πρόβλημα και μάλιστα σημαντικά. Εκτός, όμως, του ότι ηρεμεί τα νεύρα, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, το χαμομήλι προωθεί τον ύπνο, οπότε αν αντιμετωπίζετε τέτοια προβλήματα το βράδυ, κλείστε την τηλεόραση, τον υπολογιστή και το κινητό και πιείτε ένα φλιτζάνι χαμομήλι.
  • Κάσιους: και οι ξηροί καρποί κατά του άγχους
Εκτός από εξαιρετικά σνακ λόγω του συνδυασμού πρωτεΐνης και λίπους, τα κάσιους είναι μια πολύ καλή πηγή ψευδάργυρου με περιεκτικότητα 11% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης στα 30 γραμμάρια. Έχει βρεθεί από τους ειδικούς ότι τα χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου συνδέονται με κατάθλιψη και άγχος κι αφού ο οργανισμός μας δεν έχει τρόπο να αποθηκεύσει το σημαντικό αυτό μέταλλο, είναι απαραίτητο να το λαμβάνουμε καθημερινά.
  • Μαύρη σοκολάτα: γλυκό αγχολυτικό
Εκτός του ότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που τη βάζουν στην κορυφή της λίστας με τις ευεργετικές για την καρδιά τροφές, η σοκολάτα διασυνδέεται αδιαμφισβήτητα και με τη διάθεσή μας. Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια έδειξε, μάλιστα, ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες καταναλώνουν περισσότερη σοκολάτα όταν τα συμπτώματα κατάθλιψης ανεβαίνουν, αφού υπάρχουν αποδείξεις ότι μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα. Η σκούρα σοκολάτα, μάλιστα, φαίνεται να ρίχνει την αρτηριακή πίεση δίνοντας μια αίσθηση ηρεμίας, ενώ παρέχει πολυφαινόλες και φλαβονοειδή στον οργανισμό, που αποτελούν σημαντικά αντιοξειδωτικά.
  • Στρείδια: υπέρ της λίμπινο, κατά του άγχους
Μπορεί τόσα χρόνια να νομίζατε ότι η σημαντική τους ιδιότητα ήταν αυτή που τα καθιστά αφροδισιακά, όμως έχουν δράση και κατά του άγχους, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο. Συγκεκριμένα, έξι στρείδια αποδίδουν περισσότερο από το μισό της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης του σημαντικού αυτού μετάλλου, αποτελώντας σημαντικό όπλο κατά του στρες.
  • Σκόρδο: δυναμώνει ό,τι αποδυναμώνει το στρες
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το σκόρδο μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πλεόνασμα ελεύθερων ριζών, οι οποίες προκαλούνται από το περιβάλλον, τη διατροφή, το άγχος κ.ο.κ. και προκαλούν βλάβες στα κύτταρα. Λόγω, μάλιστα, του ότι το στρες αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, το σκόρδο αποτελεί σημαντικό διατροφικό μας φίλο, αφού μπορεί να φέρει ξανά την ισορροπία, αλλά και να καταπολεμήσει το κοινό κρύωμα και σοβαρότερες ασθένειες, χάρη στην αλισίνη του.
  • Βρώμη: χορταίνει και ηρεμεί
Σαν σύνθετος υδατάνθρακας, η βρώμη προκαλεί την παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο, η οποία όχι μόνο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αλλά ταυτόχρονα μας βοηθά να ξεπεράσουμε το άγχος που μπορεί να μας καταβάλλει, λόγω των ηρεμιστικών της ιδιοτήτων. Συν τοις άλλοις, η διαλυτή ίνα βήτα-γλυκάνη που συναντάμε στη βρώμη φαίνεται να μας οδηγεί πιο άμεσα σε αίσθημα κορεσμού σε σχέση με άλλες φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να μένουμε χορτάτοι και να τρώμε λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Πορτοκάλια: η γρήγορη λύση κατά του στρες
Άλλη μια πηγή πλούσια σε βιταμίνη C, τα πορτοκάλια έχουν άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα: μεταφέρονται εύκολα, οπότε μπορείτε να τα έχετε πάντα εύκαιρα στη δουλειά ή όπου αλλού το στρες σας ταλαιπωρεί συχνά. Ο φλοιός τους τα προστατεύει και η βιταμίνη τους είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να σας ηρεμήσει.
Πηγή: clickatlife.gr

Διαβάστε Περισσότερα: http://www.e-diet.gr/2012/05/antio-stres-me-10-trofes/#ixzz1wMpI15kW

Έξι τρόποι για να αποφύγετε να φάτε περισσότερο

Έξι τρόποι για να αποφύγετε να φάτε περισσότερο
Αντί να αρχίσετε μια περιοριστική και καταπιεστική δίαιτα που οι θερμίδες θα σας γίνουν εμμονή, μπορείτε απλά να υιοθετήσετε κάποιες συνήθειες που θα σας κρατήσουν μακριά από το φαγητό και επομένως μακριά από τα περιττά κιλά.
  • 1. Τρώτε συχνά μέσα στην μέρα
Προσπαθήστε να τρώτε συχνά μέσα στην ημέρα και να μην ξεχνιέστε. Αν κάνετε ένα μεγάλο διάστημα να φάτε, τότε στο γεύμα που θα ακολουθήσει κινδυνεύετε να φάτε πολύ παραπάνω απ’ ότι πρέπει. Τρώγοντας, ενδιάμεσα από τα γεύματα, σνακ θα σας κάνει και να μην πεινάσετε αλλά και, όταν έρθει η ώρα του γεύματος, να φάτε την κανονική ποσότητα και όχι παραπάνω.
  • 2. Κρατήστε τα φαγητά που σας αρέσουν πολύ αλλά δεν σας κάνουν καλό, μακριά
Τα μπισκότα, οι σοκολάτες και άλλα πολλά τρόφιμα είναι από τα αγαπημένα σας και μπορούν να σας ικανοποιήσουν και να σας είναι χρήσιμα αλλά, μόνο, αν τα καταναλώσετε με το σωστό τρόπο.
Επειδή, όμως, αν τα έχετε σπίτι υπάρχει ο κίνδυνος να τα καταναλώσετε μέσα σε μια μέρα καλύτερα αποφύγετε την αγορά τους. Μην αφήνετε τον εαυτό σας να έχει διάφορες λιχουδιές στο σπίτι σε τακτική βάση. Το να τα αγοράζετε μια φορά το μήνα είναι η καλύτερη επιλογή.
  • 3. Μην μπερδεύετε τη δίψα με την πείνα
Το απόγευμα, κυρίως λίγο μετά το γεύμα, αισθάνεστε λίγο πεινασμένοι. Προτιμήστε να πιείτε παραπάνω νερό ή μια κούπα τσάι. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώσετε πιο γεμάτοι και θα αποφύγετε να φάτε κάτι παραπάνω τη στιγμή που δεν το χρειάζεστε.
  • 4. Φάτε με το ρολόι
Μην παρασύρεστε και αρχίσετε να τρώτε το ένα φαγητό πάνω απ’ το άλλο. Συνηθίστε να κοιτάτε το ρολόι και να κρατάτε, έστω και στο περίπου, χρόνο ανάμεσα στα γεύματα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα σας γίνει συνήθεια πριν καταναλώσετε ένα γεύμα ή ένα σνακ να κοιτάτε το ρολόι και αυτό, στην ουσία, να σας λέει αν πρέπει να φάτε ή όχι.
  • 5. Μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας
Εντάξει, μια λιχουδιά παραπάνω μπορείτε να την φάτε. Δεν θα σας κοστίσει σημαντικά στο βάρος σας. Όμως προσέξτε: Μην αφήσετε αυτή η λιχουδιά να σας γίνει συνήθεια και κάθε φορά να λέτε ότι είναι η τελευταία φορά που τρώτε κάτι τέτοιο. Μην αφήσετε, δηλαδή, να σας πάρει η κάτω βόλτα! Επιστρέψτε, από το επόμενο κιόλας γεύμα, στην κανονική μορφή της διατροφής σας.
  • 6. Απλά μην αρχίσετε
Ειδικά, όταν πρόκειται να ψήσετε κάτι, cookies για παράδειγμα, μην αφήσετε τον εαυτό σας να δοκιμάσει από αυτό πριν ετοιμαστεί και σερβιριστεί στο τραπέζι για κατανάλωση.
Διαφορετικά, θα ξεκινήσετε το φαγητό και δεν θα σταματάτε. Κάντε υπομονή και δοκιμάστε αυτό που φτιάξατε στο τραπέζι μαζί με τους υπόλοιπους.

Διαβάστε Περισσότερα: http://www.e-diet.gr/2011/11/6-tropoi-gia-na-apofygete-na-fate-perissotero/#ixzz1wMou20gy

Τι δεν πρέπει να τρώμε αργά το βράδυ;

Τι δεν πρέπει να τρώμε αργά το βράδυ;
Η ώρα είναι περασμένη και το ψυγείο σας «καλεί». Δεν υπάρχει λόγος να μην «τσιμπήσετε» ένα σνακ αν πεινάτε, υπάρχουν όμως τροφές που πρέπει να αποφύγετε αυτή την ώρα, για να μην έχετε… παρατράγουδα.

Όσο κι αν προσπαθείτε να το αγνοήσετε, το στομάχι σας… γουργουρίζει, είτε γιατί δεν έχετε φάει σωστά όλη την ημέρα, είτε γιατί φάγατε βραδινό πολύ νωρίς και ο μεταβολισμός σας χρειάζεται και πάλι «καύσιμο» – όπως και το στομάχι σας. Το χειρότερο όλων; Είναι σχεδόν μεσάνυχτα. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν κάνετε τις σωστές επιλογές, αφενός είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε πρόβλημα στον ύπνο και αφετέρου θα προσθέσετε πολλές άχρηστες θερμίδες στον οργανισμό σας, λίγο πριν κοιμηθείτε.
Προτού, λοιπόν, κατευθυνθείτε προς την κουζίνα και το ψυγείο και αρπάξετε το σακουλάκι με τα πατατάκια ή εξαφανίσετε το υπόλοιπο προφιτερόλ, ρίξτε μια ματιά στις ομάδες τροφών που πρέπει να αποφύγετε αυτή τη δύσκολη ώρα και γιατί.
  • Λιπαρές τροφές: θα ταλαιπωρήσουν το στομάχι
Η πίτσα και τα σουβλάκια μοιάζουν ακόμη πιο δελεαστικά αυτές τις βραδινές ώρες λιγούρας, αν όμως υποκύψετε σε αυτά, το επόμενο πρωί στη δουλειά θα αισθάνεστε νωθροί και το στομάχι σας θα έχει δουλέψει υπερωρίες προκειμένου να περάσει αυτό το «δύσκολο» φαγητό από την πεπτική διαδικασία. Μείνετε μακριά από fast food τροφές, ξηρούς καρπούς, παγωτά, τυριά κ.ο.κ. και προτιμήστε κάτι ελαφρύ, όπως λίγη βρώμη με μερικά κομματάκια μπανάνας.
  • Απλοί υδατάνθρακες: θα σας ξυπνούν όλο το βράδυ
Μήπως η πείνα που δεν σας αφήνει να ηρεμήσετε για να κοιμηθείτε είναι… γλυκιάς φύσεως και αυτό που αναζητάτε καθώς ψάχνετε απεγνωσμένα στα ράφια του ψυγείου είναι ένα κομμάτι πάστα, λίγη σοκολάτα ή την τούρτα που περίσσεψε από το Σάββατο; Αν οι ορέξεις σας κατευθύνονται προς τα εκεί, έχετε υπόψη σας ότι μπορεί να νομίζετε πως με κάτι γλυκό θα καταφέρετε να κοιμηθείτε χαμογελώντας, αλλά στην πραγματικότητα ένα τεράστιο κομμάτι κέικ είναι ικανό να διαταράξει τα επίπεδα σακχάρου του αίματος και να προκαλέσει αυξομειώσεις στην ενέργειά σας, διακόπτοντας έτσι τον ύπνο σας. Αποφύγετε τους απλούς υδατάνθρακες που βρίσκονται στις επεξεργασμένες τροφές, μείνετε μακριά από τα κράκερ και το άσπρο ψωμί και προτιμήστε αντ’ αυτών ένα μήλο.
  • Κόκκινο κρέας: θα σας δυσκολέψει στο να αποκοιμηθείτε
Στο πρότυπο των λιπαρών τροφών, το κόκκινο κρέας αργά το βράδυ θα «κάτσει» στο στομάχι σας και θα σας δημιουργήσει πρόβλημα στον ύπνο, όσο θα βρίσκεστε σε πέψη. Και παρ’ όλο που το κόκκινο κρέας είναι το πιο επικίνδυνο για τέτοιες περιπτώσεις, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το κοτόπουλο, όπως και με το χοιρινό. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να βλέπετε πρωτεΐνη και να κοιτάτε αλλού, απλώς να προτιμήσετε την άπαχη και σε πολύ μικρές μερίδες (όπως ένα κομματάκι στήθους γαλοπούλας ή λίγο τυρί κότατζ με χαμηλά λιπαρά με ένα κομματάκι ψωμιού ολικής άλεσης).
  • Πικάντικες τροφές: θα φέρουν διαταραχές
Τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα μπορεί να αποτελούν ένα φυσικό φάρμακο για διάφορες περιπτώσεις αδιαθεσίας, όταν όμως πρόκειται για νυχτερινή πείνα, οι καυτερές σάλτσες και οι πικάντικες φτερούγες δεν αποτελούν μια καλή λύση στο πρόβλημά σας. Τα πικάντικα φαγητά μπορεί να σας δημιουργήσουν στομαχικές διαταραχές και πέραν αυτού, τα χημικά που βρίσκονται σε αυτές διεγείρουν τις αισθήσεις, προκαλώντας δυσκολία στον ύπνο.
  • Μεγάλες μερίδες: θα σας προκαλέσουν φούσκωμα
Είναι τελείως διαφορετικό το να πεινάσετε στις 11 η ώρα το βράδυ και να «τσιμπήσετε» κάτι μικρό κι ελαφρύ και άλλο πράγμα το να μετατρέψετε το σνακ σε κανονικό γεύμα. Αν κρατήσετε τις θερμίδες του σνακ που θα καταναλώσετε κάτω από τις 200, δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα ούτε με το στομάχι, ούτε με την πέψη, ούτε με τον ύπνο σας. Αυτό που πρέπει, λοιπόν, να φροντίσετε είναι να καταπραΰνετε την πείνα σας, χωρίς να προκαλέσετε άλλα προβλήματα, με ένα ελαφρύ και υγιεινό σνακ.
Πηγή: clickatlife.gr

Διαβάστε Περισσότερα: http://www.e-diet.gr/2012/05/ti-den-prepei-na-trwme-arga-brady/#ixzz1wMllucAF

Αφροδισιακά μενού μαγειρικής για τα ζώδια! (¯`♥´¯)(¯`♥´¯)(¯`♥´¯)

Ο έρωτας τελικά, περνά από το στομάχι!
Ετοιμάζεις ρομαντικό δείπνο για το ταίρι σου; Θέλεις να μάθεις πως θα έχεις περισσότερες πιθανότητες από την τραπεζαρία να περάσετε στην κρεβατοκάμαρα; Το φαγητό μπορεί να μετατραπεί σε μαγικό ερωτικό φίλτρο. Όμως, δεν λειτουργούν όλες οι τροφές με τον ίδιο τρόπο σε όλους. Μάθε πως θα διεγείρεις τις αισθήσεις του συντρόφου σου, με βάση το ζώδιό του!



Κριός

Στον Κριό αρέσει η υγιεινή διατροφή, με ουσίες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη του και τον δυναμώνουν. Φυσικά, μετά είναι λογικό να θέλει να εκτονώσει κάπου όλη αυτή την ενέργεια. Ένα δείπνο με ψάρι, συνοδευμένο με βραστά λαχανικά και εξωτικά φρούτα για επιδόρπιο, όπως ανανά και μάνγκο, θα μεταμορφώσουν τον Κριό σε έναν άγριο κυνηγό, και το θήραμα θα είσαι εσύ!



Ταύρος

Το δείπνο που θα ετοιμάσεις για τον Ταύρο θα πρέπει απαραιτήτως να εμπεριέχει πρωτεΐνες. Μην πάει όμως το μυαλό σου σε τίποτα φυτικές πρωτεΐνες, σόγια και τέτοια! Του αρέσει το καλοψημένο κρέας και το θέλει σε ποικιλία. Αν μάλιστα του μαγειρέψεις ένα κοκκινιστό, καρυκευμένο με μαύρο πιπέρι, μπαχάρι και κανέλα, θα κάνεις τον Ταύρο… μαινόμενο! Φρόντισε οπωσδήποτε να έχεις κάποιο γλυκό, που θα τιμήσει δεόντως- όχι απαραίτητα για επιδόρπιο, μπορεί και για πρωινό!



Δίδυμοι

Οι παράξενες κι ασυνήθιστες γεύσεις πάντα εντυπωσιάζουν το Δίδυμο. Μαγείρεψέ του σολομό με φινόκιο, κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα, χοιρινό με δαμάσκηνα. Πειραματίσου εσύ στην κουζίνα και θα τον κάνεις να θέλει να πειραματιστεί κι εκείνος με τη σειρά του στην… κρεβατοκάμαρα! Θα τον ενθουσιάσεις, αν φτιάξεις κάτι που δεν έχει ξαναδοκιμάσει ποτέ, γι’ αυτό τρέξε να προμηθευτείς ένα βιβλίο με gourmet συνταγές!



Καρκίνος

Ο Καρκίνος παρασύρεται ερωτικά, μόνο όταν νιώσει οικειότητα και θαλπωρή σε ένα χώρο. Αυτό μπορείς να το πετύχεις, αν τηλεφωνήσεις στη μαμά σου να σου δώσει μερικές παραδοσιακές συνταγές! Λατρεύει τον μουσακά και τα σπιτικά γλυκά κι αν τα φτιάξεις με τα χεράκια σου, θα νοιώσει σαν στο σπίτι του! Μετά από αυτό, θα παραδοθεί άνευ όρων!



Λέων

Το Λιοντάρι μας, ακόμη και σε ένα απλό δείπνο στο σπίτι, αναζητάει την πολυτέλεια. Θα του σερβίρεις στο καλό σου σερβίτσιο, με λινό τραπεζομάντηλο και κεριά αναμμένα! Το μενού όμως που θα ανάψει τα αίματα, πρέπει να αποτελείται από απλές και καθαρές γεύσεις. Κρέας με πατάτες ή ρύζι, μια πλούσια μακαρονάδα με σαλάτα. Καλύτερα λοιπόν να αποφύγεις το στρούντελ σολομού με παπαρουνόσπορο και το κέικ με παντζάρια και καρότα για επιδόρπιο! Η πολυτέλεια πρέπει να περιορίζεται στο περιβάλλον και να μην επεκτείνεται στις γεύσεις!



Παρθένος

Θα απολαύσει πραγματικά ένα υγιεινό δείπνο, πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, χωρίς περιττά λίπη. Το κλειδί της επιτυχίας έγκειται στην εμφάνιση. Θα κλέψεις τις εντυπώσεις με μια πλούσια σαλάτα ρόκας με μπαλσάμικο και κρουτόν. Φυσικά, τα λαχανικά πρέπει να αστράφτουν από καθαριότητα και να είναι φρέσκα. Δε χρειάζεται μεγάλη ποικιλία, γιατί δεν τρώει μεγάλες ποσότητες φαγητού- ειδικά το βράδυ τσιμπάει- μπορεί ακόμη κι εσένα!



Ζυγός

Το κλειδί αποπλάνησης του Ζυγού είναι η ισορροπία των γεύσεων. Δεν του αρέσουν περίεργες και έντονες τροφές, που δεν μπορεί να χωνέψει. Ιδανικό κυρίως πιάτο είναι ένα ελαφρύ φιλέτο κοτόπουλο, χωρίς πολλά μπαχαρικά. Δεν τρώει βαριά, γιατί μετά νιώθει άβολα. Επίσης, μην ξεχάσεις πως λατρεύει τα φρούτα. Κλείσε λοιπόν το δείπνο με μια πλούσια φρουτοσαλάτα με σιρόπι και θα κάνεις το Ζυγό να παραμιλά από πάθος για σένα! Φρόντισε να έχεις στο σπίτι και σαντιγύ- είτε για τη φρουτοσαλάτα, είτε για αργότερα!



Σκορπιός

Καυτερά και πικάντικα φαγητά, μπορούν να τρελάνουν τον Σκορπιό. Μη φοβηθείς το πιπέρι και το τσίλι. Όσο πιο καυτερό το φαγητό, τόσο πιο φλογερός θα γίνει κι εκείνος. Ετοίμασε ξεροψημένες φτερούγες από κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα κι ο Σκορπιός θα σβήσει τη φλόγα που θα του ανάψεις …στο κρεβάτι!



Τοξότης

Ο Τοξότης είναι λάτρης της διεθνούς κουζίνας. Για να τον εντυπωσιάσεις, θα πρέπει να τον ταξιδέψεις σε άλλες χώρες και, αν αυτό είναι δυνατό, να του προσφέρεις κάτι που δεν έχει ξαναδοκιμάσει ποτέ! Επειδή αυτό όμως είναι μάλλον απίθανο, ακολούθησε το σίγουρο δρόμο της Λιβανέζικης κουζίνας, με χούμους και ταμπουλέ. Και φυσικά, μην ξεχάσεις να ετοιμάσεις ή να αγοράσεις και μερικά γλυκά Βυρηττού!



Αιγόκερως

Αφροδισιακά φαγητά, όπως φρούτα της θάλασσας ή μια αστακομακαρονάδα, θα κάνουν τον Αιγόκερω να παραλύσει από το πάθος του για σένα. Του αρέσουν πολύ τα θαλασσινά κι έχει αποδειχθεί ότι στο ζώδιό του έχουν ευεργετικές ιδιότητες. Μην του σερβίρεις ψωμιά και πολλά ορεκτικά, αλλά φρόντισε να συνοδέψεις το δείπνο με ένα καλό κόκκινο κρασί.



Υδροχόος

Ο Υδροχόος θέλει να σε βλέπει την ώρα που θα ετοιμάζεις το δείπνο. Του αρέσει να παρακολουθεί τη διαδικασία, γι’ αυτό μην τα ετοιμάσεις όλα από πριν, αλλά περίμενέ τον τα μαγειρέψετε μαζί. Τρώει τα πάντα, αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι η εμφάνιση του πιάτου. Βάλε λοιπόν τη φαντασία σου να δουλέψει. Και να έχεις προετοιμαστεί για όλα, αφού αν σε δει να ψιλοκόβεις τις φράουλες για το επιδόρπιο ή να ανακατεύεις τη ζεστή σοκολάτα, μπορεί να μην προλάβετε καν να φάτε!



Ιχθείς

Του αρέσουν περισσότερο τα ορεκτικά, παρά το κυρίως πιάτο. Θέλει να βλέπει ποικιλία στο τραπέζι και δεν του αρέσουν οι βαριές γεύσεις. Λατρεύει τις γαρίδες και γενικά τα θαλασσινά, αγαπάει τα μανιτάρια, τα τυριά και γενικά όλα τα μεζεδάκια. Όλα αυτά σηκώνουν ουζάκι, γι’ αυτό, αν θέλεις η βραδιά να έχει εξέλιξη, πρόσεξε λίγο την ποσότητα που θα πιείτε!

Άλλαξε τη σκέψη σου για να αλλάξεις το σώμα σου!

Εάν η απώλεια κιλών βρίσκεται μόνιμα στη λίστα με τις αποφάσεις που παίρνεις πριν μπει το καλοκαίρι, ίσως να είναι καιρός να συγκεντρωθείς στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο σκέφτεσαι. Τι λένε οι ψυχολόγοι;
Έρευνα δείχνει ότι το 90% των γυναικών εύχεται να αλλάξει το σώμα του με κάποιον τρόπο, με μία στις τρεις να κάνει δίαιτα οποιαδήποτε στιγμή. Για πολλές από εμάς, η αλλαγή της σιλουέτας μας βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τις αποφάσεις μας – συχνά δυσανάλογα.

«Σε μελέτες αποκαλύπτεται ότι η μέση γυναίκα υπερεκτιμά το συνολικό μέγεθος του σώματός της κατά 25%, κάτι που ουσιαστικά αποτελεί τεράστια ανακρίβεια» τονίζει η καθηγήτρια Ψυχολογίας Σάρα Γκρόγκαν, συγγραφέας του βιβλίου Η εικόνα του σώματος (Body Image). Μπορεί να έχουμε πάρει 1-2 κιλά –μια ανεπαίσθητη αλλαγή στους γύρω μας–, όταν όμως κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, διακρίνουμε μόνο τους τεράστιους γοφούς ή τη φουσκωμένη μας κοιλιά.

«Έχουμε την τάση να εστιάζουμε μόνο στα μέρη που απεχθανόμαστε και να αγνοούμε τα υπόλοιπα» εξηγεί η δρ. Σαμπίνε Βίλχελμ, συγγραφέας του βιβλίου Νιώθοντας όμορφα με την εμφάνισή σου (Feeling Good About The Way You Look). «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είσαι εξαιρετικά ευαίσθητη όταν κάποιος σχολιάζει, έστω και αστειευόμενος, το συγκεκριμένο μέρος του σώματός σου. Έτσι, καταλήγεις στο να διατηρείς μια πολύ διαστρεβλωμένη άποψη για τον εαυτό σου και τα ελαττώματά σου».

1. Ξεπέρνα τις προκαταλήψεις

Την εποχή που πλησιάζει η "δύσκολη" ώρα που θα φορέσουμε μαγιό θυμόμαστε όλα τα πράγματα της ζωή μας με τα οποία δεν είμαστε ευχαριστημένες. «Εάν δεν έχουμε αρχίσει ακόμη την καριέρα που ονειρευόμαστε για χρόνια, είμαστε ακόμη ελεύθερες ή έχουν διαψευστεί οι κοινωνικές φιλοδοξίες μας, έχουμε την τάση να συνδέουμε αυτά τα πράγματα με την εικόνα του σώματός μας» επισημαίνει η δρ. Λίντα Παπαδόπουλος, συγγραφέας του βιβλίου Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου: Η επανάσταση στην εικόνα του σώματος (Mirror, Mirror: Dr Linda’s Body Image Revolution).

Είναι ενδημικό, σύμφωνα με την Σάρα Γκρόγκαν, το ότι συσχετίζουμε το λεπτό σώμα με την επιτυχία και την ευτυχία που παλεύουμε να αποκτήσουμε, όταν καταλήγουμε στη λίστα με τις αποφάσεις μας. «Στην καρδιά όλου αυτού βρίσκονται οι πολιτιστικοί συσχετισμοί ανάμεσα στο πώς γίνεται αντιληπτή η σιλουέτα και τα προσωπικά χαρακτηριστικά», εξηγεί η ίδια και προσθέτει: «Σε μελέτες αποκαλύπτεται ότι, από μικρή ηλικία, αφομοιώνουμε μια προκατάληψη σύμφωνα με την οποία οι λεπτότεροι άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι, πιο επιτυχημένοι, πιο εργατικοί και πιο δημοφιλείς από τους υπέρβαρους. Αυτό είναι ευρέως αποδεκτό, επειδή πιστεύεται πως αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τη δύναμη της θέλησης και του αυτοελέγχου». Αυτή η αίσθηση έλλειψης δύναμης εντοπίζεται κάτω από το φόβο μας για την εικόνα του σώματός μας.

«Πολλές γυναίκες διατηρούν μια βαθιά, υποβόσκουσα ψευδαίσθηση ότι, αν μπορούσαν να ελέγξουν το σώμα τους και την ποσότητα των τροφών που καταναλώνουν, θα μπορούσαν με κάποιον τρόπο να κάνουν το ίδιο με το περιβάλλον και το πεπρωμένο τους» σημειώνει η Εμ Φάρελ, ψυχοθεραπεύτρια και ειδική στις διατροφικές διαταραχές. Αντιστρόφως, όταν αποτυγχάνουμε να φτάσουμε στο στόχο του ιδανικού σώματος, νιώθουμε λες και τα όνειρά μας ξεγλιστρούν μέσα από τα χέρια μας.

Τι λένε οι ειδικοί..
 2. Σταμάτα τη δίαιτα

Για πολλές η έναρξη μιας εποχής όπως η άνοιξη λειτουργεί σαν μια ψυχολογική λυδία λίθος, προκαλώντας επώδυνες αναμνήσεις παλαιότερης δυστυχίας και δυσαρέσκειας – τις ουλές του να νιώθεις υπέρβαρη και εκτός ελέγχου. 

  • «Οι γυναίκες που έχουν δοκιμάσει ένα σωρό δίαιτες αδυνατίσματος συχνά αισθάνονται πως είναι “καταδικασμένες” να είναι χοντρές» τονίζει η Λίντα Παπαδόπουλος. Άλλες νιώθουν ένα αίσθημα προδοσίας, ότι το σώμα τους τις απογοητεύει.
  • «Οι γυναίκες που ήταν πιο λεπτές στο παρελθόν ίσως να έχουν την τάση να παίρνουν φυσιολογικά βάρος με την ηλικία. Όταν ήταν νεότερες, ίσως να μπορούσαν να τρώνε και να πίνουν χωρίς ιδιαίτερη αύξηση βάρους, όμως αυτό αλλάζει. Νιώθουν λες και δεν είναι μόνο η μέση τους,  αλλά η ίδια η ζωή τους που ξεφεύγει από τον έλεγχό τους» προσθέτει η ίδια. Ο μεγάλος κίνδυνος με αυτό τον τρόπο σκέψης, φυσικά, είναι ότι αυτό μας στερεί τη δύναμη.
  • «Σχηματίζεις την πεποίθηση πως αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις και όσο σκέφτεσαι έτσι, πράγματι δεν μπορείς. Αυτό επειδή το κλειδί για να διαφοροποιήσεις την εικόνα του σώματός σου δεν έγκειται στο να αλλάξεις τις σωματικές σου διαστάσεις, αλλά, αντίθετα, τις σκέψεις σου» διευκρινίζει η Λίντα Παπαδόπουλος.
  • «Σε μελέτες αποκαλύπτεται συνεχώς ότι η ενεργητική προσπάθεια να αλλάξουμε τη σιλουέτα μας οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης με το σώμα μας. Το 95% των γυναικών που ακολουθούν δίαιτα θα αποτύχει. Οι γυναίκες που γυμνάζονται με σκοπό την απώλεια κιλών έχουν την τάση να εγκαταλείπουν τη δίαιτά τους. Απλώς και μόνο το να μιλούν για τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με την εικόνα του σώματός σου κάνει τις γυναίκες να νιώθουν χειρότερα για την εμφάνισή τους απ’ ό,τι όταν επικεντρώνονται σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα» αναφέρει η Σάρα Γκρόγκαν.
Την άνοιξη, όταν η βιομηχανία της δίαιτας επιτάσσει την εντατική προσπάθεια, στην πραγματικότητα πρέπει να εγκαταλείψουμε τις δίαιτες και τις θεραπείες αδυνατίσματος εντελώς.
  • «Φυσικά και πρέπει να ασκούμαστε και να τρώμε υγιεινά. Αλλά μην εστιάζεις στις ενέργειες που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις μόνο για να χάσεις βάρος. Ασκήσου επειδή απολαμβάνεις τον καθαρό αέρα ή επειδή αποκτάς μια νέα ικανότητα, φάε υγιεινά επειδή γνωρίζεις τα οφέλη που θα προκύψουν στην καρδιά και την ευεξία σου. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, επειδή όσο πιο πολύ εστιάζεσαι αισθητικά στο σώμα σου τόσο πιο έντονο χαρακτήρα αποκτούν τα αρνητικά συναισθήματα» τονίζει η Σάρα Γκρόγκαν.
  • «Φέτος», προτείνει η ίδια, «αποφάσισε να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις το σώμα σου». Η ίδια θεωρεί ότι το κλειδί της αλλαγής βρίσκεται στο να εστιάσουμε στο σώμα μας ως μια οντότητα σε λειτουργία, παρά σαν μια αισθητική οντότητα – ως ένα εργαλείο, παρά ως ένα στολίδι. «Όταν σκέφτεσαι τι μπορεί να κάνει το σώμα σου –την ευχαρίστηση του να νιώθεις τον ήλιο στο δέρμα σου, την αίσθηση του αέρα στα πνευμόνια σου, όταν περπατάς ζωηρά– αρχίζεις να συνειδητοποιείς πως κι εσύ μπορείς να κάνεις εκπληκτικά πράγματα» επισημαίνει.
Κάνε το test...
 
3. Αμφισβήτησε τον αρνητικό τρόπο σκέψης σου!

Η δρ. Σαμπίνε Βίλχελμ προτείνει αυτό το τεστ για να μάθεις να αναγνωρίζεις και να εκλογικεύεις τον αρνητικό τρόπο σκέψης σου για την εικόνα του σώματός σου.

1. Σκέψου κάποιες καταστάσεις που πυροδοτούν αρνητικές σκέψεις για το σώμα σου – για παράδειγμα, την κολήμβηση, το να σε φωτογραφίζουν ή το να γδύνεσαι μπροστά στο σύντροφό σου.

2. Για κάθε κατάσταση, γράψε κάτω τι σκέψεις πυροδοτεί. Για παράδειγμα, «όλοι θα με κοιτούν και θα σκέφτονται πόσο χοντρή δείχνω με το μαγιό».

3. Αξιολόγησε κάθε σκέψη χρησιμοποιώντας τις παρακάτω ερωτήσεις. Απόφυγε τη συναισθηματική αιτιολόγηση, που σημαίνει πως επειδή εσύ νιώθεις ότι κάτι είναι αλήθεια, τότε λογικά είναι.

  •  Σε βοηθά η σκέψη αυτή;
  • Τι στοιχεία έχεις ότι η σκέψη είναι σωστή, π.χ., οι άνθρωποι σου λένε πάντα όχι δείχνεις απαίσια με το μαγιό;
  •  Τι στοιχεία έχεις ενάντια στη σκέψη αυτήν; Σου λένε συχνά οι φίλοι σου ότι δείχνεις όμορφη με μαγιό;
  • Τι θα έλεγες σε μια φίλη, αν βρισκόταν σε ανάλογη κατάσταση;
  •  Ρεαλιστικά, ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί;
  •  Ποια είναι στην πραγματικότητα η λογική αντίδραση στην κατάσταση αυτή; Επίμεινε σε αυτή και φρόντισε να είσαι θαρραλέα, αν τα πράγματα δυσκολέψουν.
 http://www.shape.gr

Γαριδομακαρονάδα με ούζο 26-08-2011

Συνταγή δοκιμασμένη από αναγνώστρια του Shape, με άρωμα θάλασσας και γεύση που θα σε... μεθύσει!
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
1 πακέτο γαρίδες καθαρισμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσινη
3 ντομάτες
1 pummaro
1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια, ρίχνουμε αλάτι και δίνουμε προσοχή ώστε να είναι al dente! Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.

Για τη σάλτσα Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και το σκόρδο ψιλοκομμένο σε λίγο ελαιόλαδο (αν δεν μας φτάνει το λάδι ρίχνουμε και νεράκι, ώστε να τσιγαριστεί), ρίχνουμε τις πιπεριές σε ροδέλες (εγώ χρησιμοποιήσα μισή πιπεριά από τη καθεμία). Ρίχνουμε το ούζο, ρίχνουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και το pummaro για να είναι πιο πηχτή η σάλτσα. Μετά ρίχνουμε αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε περίπου 30΄. Το ούζο αφήνει φοβερή μυρωδιά και γεύση στις γαρίδες! Καλή Επιτυχία!
 
 http://www.shape.gr
 

Πολίτικη σαλάτα: πικάντικη & κλασική

Από τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης η φρέσκια πολίτικη σαλάτα με καθαρισμένα, πλυμένα, κομμένα λαχανικά και χωρίς συντηρητικά, φτάνει στο τραπέζι σου με δύο διαφορετικές εκδοχές και μπορεί να αποτελέσει κυρίως πιάτο και όχι μόνο συνοδευτικό.
Η κλασική

(λάχανο, καρότο, πιπεριά κόκκινη και σέλινο

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
3 κουταλιές της σούπας ξίδι
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

Ανακάτεψε σε μεγάλο μπολ τα υλικά της σαλάτας. Αλάτισέ τα με αλάτι, πίεσέ τα με τα χέρια σου και άφησέ τα στο ψυγείο για μία ώρα. Αραίωσε το ξίδι με ίση ποσότητα νερού και περίχυσε τη σαλάτα με το μείγμα. Άφησε την άλλη για λίγη ώρα στο ψυγείο. Σούρωσέ την από τα υγρά της, περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο και σέρβιρε.



Η πικάντικη

Υλικά

λάχανο, καρότο, πιπεριά κόκκινη και σέλινο
200 γραμμ. μοβ λάχανο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά τουρσί (Φλωρίνης)

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (ψιλοκομμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά)
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
ελαιόλαδο



Εκτέλεση

Ρίξε σε μεγάλο μπολ τα έτοιμα προς κατανάλωση τα λαχανικά. Ψιλόκοψε το μοβ λάχανο και το σκόρδο και ρίξ' τα στο μπολ. Αλάτισε καλά, περίχυσέ τα με το χυμό ενός λεμονιού, ρίξε μέσα 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό, πίεσέ τα με τα χέρια σου και άφησέ τα να μαριναριστούν για μία ώρα εκτός ψυγείου. Σούρωσε τη σαλάτα από τα υγρά, βάλ' τη σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ψιλόκοψε την πιπεριά Φλωρίνης, ρίξε το μπούκοβο, περίχυσε με το ξίδι και ρίξε λίγο ελαιόλαδο.

Tip Μπορείς να συντηρήσεις αυτή τη σαλάτα στο ψυγείο (χωρίς λάδι) για 2 ημέρες.


http://www.shape.gr/

Κόλπα για να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα (σίγουρα)


Η διατροφολόγος Μαργαρίτα Οκτωράτου προτείνει σούπερ διατροφικά κόλπα για όλα τα κορίτσια του shape.gr που υποφέρουν από την ενοχλητική κυτταρίτιδα!
Τα βασικά ερωτήματα που σε ταλαιπωρούν:

Mε ποιους  τρόπους μπορώ να καταπολεμήσω την κυτταρίτιδα; Οι σπιτικές κρέμες κατά της κυτταρίτιδας κάνουν όντως καλό;

Η κυτταρίτιδα είναι ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες επειδή έχει σχέση με τις γυναικείες ορμόνες (δεν είναι τυχαίο ότι "φαίνεται" περισσότερο κατά τις μέρες της περιόδου), αλλά και την κληρονομικότητα, την ποιότητα του δέρματος (πχ πάχος, ελαστικότητα, δομή επιδερμίδας και συνδετικού ιστού) και τον τρόπο ζωής (διατροφή, άσκηση, κάπνισμα). Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα γονίδια και την κληρονομικότητα, μπορούμε όμως να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και σε ένα βαθμό την ποιότητα του δέρματος (επειδή επηρεάζεται από τον τρόπο ζωής).

Για να πετύχουμε ή να διατηρήσουμε χαμηλό υποδόριο λίπος και καλή ποιότητα δέρματος (στο βαθμό που μπορούμε να την επηρεάσουμε τουλάχιστον) πρέπει:
  • Να διατηρούμε φυσιολογικό σωματικό βάρος και χαμηλό σωματικό λίπος
  • Να αποφεύγουμε τις μεγάλες αυξομοιώσεις του βάρους μας, ειδικά μέσα από δίαιτες express, που επιβραδύνουν το μεταβολισμό και επιδρούν αρνητικά στο δέρμα μας
  • Να προτιμούμε μικρά και συχνά γεύματα και όχι λίγα και μεγάλα
  • Να ακολουθούμε μία υγιεινή διατροφή, η οποία να βασίζεται σε ποικιλία φρούτων και λαχανικών (όσο περισσότερα χρώματα τόσο το καλύτερο), ημιάπαχα γαλακτοκομικά, όσπρια, μη επεξεργασμένα δημητριακά όπως βρώμη και καστανό ρύζι, ψάρια, απαχο κρέας, ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς με μέτρο και να περιορίζει το κορεσμένο λίπος (πχ από λιπαρά κρέατα, βούτυρο κλπ)
  • Να πίνουμε πολλά υγρά -και λέγοντας υγρά εννοούμε βεβαίως το πόσιμο νερό αλλά και γενικά όλα τα ροφήματα που συμβάλλουν στην ενυδάτωσή μας, όπως το γάλα, οι χυμοί φρούτων (πάντα με μέτρο, όταν πχ αντικαθιστούμε τα φρούτα), ο καφές, το τσάι, τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη κλπ, ξεχνώντας τον ανυπόστατο μύθο ότι η καφείνη ή το διοξείδιο του άνθρακα έχουν οποιαδήποτε σχέση με την κυτταρίτιδα.
  • Να ασκούμαστε συστηματικά, ιδανικά συνδυάζοντας αερόβια άσκηση (πχ περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, αερόμπικ, ζούμπα κλπ) και μυική ενδυνάμωση (πχ με λάστιχα, βαράκια κλπ). Η κυκλική προπόνηση είναι μία εξαιρετική μέθοδος που συνδυάζει την μυική ενδυνάμωση με την θετική επίδραση στο μεταβολικό ρυθμό.
  • Να μην καπνίζουμε και φυσικά να μην υπερκαταναλώνουμε αλκοόλ.

Και όσον αφορά τις κρέμες κατά της κυτταρίτιδας;
 
Σε ό,τι αφορά τις κρέμες για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν πολύ λίγες επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι είναι αποτελεσματικές: οι ερευνητές ξεκινούν με ενθουσιασμό και περιμένουν ότι διάφορα συστατικά θα έχουν αποτέλεσμα αλλά στην πράξη αυτό δεν αποδεικνύεται.

Μόνο οι κρέμες με ρετινόλη φαίνεται να είναι αποτελεσματικές, αλλά πολύ λίγες από τις κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο (πόσο μάλλον αυτές που μπορούμε να φτιαξουμε μόνες μας) έχουν τόσο υψηλή ποσότητα ρετινόλης που να έχει αποτέλεσμα (επιπλέον μπορεί να έχουν κάποιες παρενέργειες, οπότε τέτοιες θεραπείες δίνονται και γίνονται μόνο με επίβλεψη δερματολόγου).

Η αλήθεια είναι ότι πολύ λίγα συστατικά στη φύση καταφέρνουν να διαπεράσουν το πολύ αποτελεσματικό "φράγμα" που αποτελεί το δέρμα, αλλά ακόμη και αν το διαπεράσουν είναι δύσκολο να φτάσουν και να επηρεάσουν πχ τη στοιβάδα του λίπους κάτω από αυτό ή το συνδετικό ιστό.

Συχνά, όμως, μπορούν να βελτιώσουν την υφή και την ελαστικότητα του δέρματος (πχ το ενυδατώνουν) ή βελτιώνουν την τοπική μικροκυκλοφορία (ακόμα και μέσω του μασάζ) φαινόμενα που σίγουρα βελτιώνουν τη συνολική εικόνα του δέρματος. Για περισσότερες πληροφορίες θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς τη δερματολόγο σου ώστε να λάβεις επιστημονικά αξιόπιστες απαντήσεις!

 http://www.shape.gr

7 νέα όπλα για αδυνάτισμα με επιτυχία


Αδυνάτισμα
Νέες παράμετροι μπαίνουν στον… αιώνιο αγώνα κατά του πάχους, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, όπως το είδος της εργασίας, οι ώρες του ύπνου και τα κιλά της μητέρας κατά την εγκυμοσύνη.

1. Ο υπολογιστής σάς… παχαίνει. Ερευνητές από το Τμήμα Ανθρώπινης Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης (με επικεφαλής τον δρα J. P. Chapat) ανακοίνωσαν, στο πρόσφατο 11ο Διεθνές Συνέδριο για την Παχυσαρκία στη Στοκχόλμη, εργαστηριακά δεδομένα που δείχνουν ότι η αυξημένη πνευματική εργασία, που έχει αντικαταστήσει τα τελευταία χρόνια τη σωματική με την εισαγωγή των υπολογιστών, αυξάνει σημαντικά το σωματικό βάρος.
Οπως ανέφεραν οι ερευνητές, οι δραστηριότητες που συνεπάγονται χρήση υπολογιστή προκαλούν την υπερευαισθητοποίηση ορμονών που εμπλέκονται στη διέγερση της όρεξης και αυξάνουν την αυθόρμητη κατανάλωση τροφών.
2. Τα προβλήματα βάρους αρχίζουν από τη μήτρα. Πρόσφατα ευρήματα δείχνουν ότι τα περιττά κιλά στην εγκυμοσύνη έχουν ως αποτέλεσμα ένα μωρό μεγαλύτερο από τον μέσο όρο που είναι προγεννητικά προγραμματισμένο να γίνει ένα υπέρβαρο παιδί και να έχει περισσότερες πιθανότητες στην ενήλικη ζωή του να παρουσιάσει διαβήτη, καρδιοπάθεια και καρκίνο.
Το Ινστιτούτο Ιατρικής της Εθνικής Ακαδημίας Ερευνών των ΗΠΑ αναφέρει ότι το ένα τρίτο των γυναικών με φυσιολογικό βάρος και περισσότερες από τις μισές υπέρβαρες γυναίκες παίρνουν περισσότερο βάρος από το συνιστώμενο κατά την εγκυμοσύνη.
Η ανάλυση των κυήσεων μισού εκατομμυρίου γυναικών από την οικονομολόγο της Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια δρα Τζάνετ Κάρι και τον δρα Ντέιβιντ Λούντβιχ του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης βρήκε μια σταθερή σχέση μεταξύ του βάρους των γυναικών κατά την εγκυμοσύνη και του βάρους των νεογέννητων παιδιών τους: oι έγκυες που πήραν πάνω από 24 κιλά είχαν διπλάσιες πιθανότητες να γεννήσουν παιδί πάνω από 4,3 κιλά, σε σχέση με αυτές που πήραν 8-10 κιλά.
Επειδή το βάρος γέννησης προβλέπει τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) αργότερα στη ζωή, «τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι η απόκτηση υπερβολικού βάρους στην εγκυμοσύνη θα μπορούσε να αυξήσει τον μακροχρόνιο κίνδυνο της παχυσαρκίας και των ασθενειών που σχετίζονται με αυτήν», συμπέραναν οι συγγραφείς της μελέτης στην έκθεσή τους, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην ηλεκτρονική έκδοση της επιθεώρησης «The Lancet».
Παρόμοια αποτελέσματα βρήκε άλλη πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, που δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι στην επιθεώρηση «Circulation» και βρήκε ότι τα παιδιά που είχαν γεννηθεί από εγκύους που είχαν πάρει περισσότερο βάρος του συνιστώμενου στην κύηση, ήταν στην ηλικία των 9 ετών υπέρβαρα και είχαν αρκετούς παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια και πιο αδύναμο ανοσολογικό σύστημα.
Οι ειδικοί συνιστούν στις γυναίκες με ΔΜΣ έως 18,5 να παίρνουν 14-20 κιλά στην εγκυμοσύνη, σε εκείνες με ΔΜΣ 18,6-24,9 12-17 κιλά και σε αυτές με ΔΜΣ 25-29 7,5-12,5 κιλά.
3. Κοιμηθείτε για να… αδυνατίσετε. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης (με επικεφαλής τον δρα J. Chapat) ανακοίνωσαν στο πρόσφατο Διεθνές Συνέδριο για την Παχυσαρκία εργαστηριακά δεδομένα που δείχνουν ότι όσοι δεν κοιμούνται αρκετά (8-9 ώρες τη νύχτα) παρουσιάζουν μείωση στα επίπεδα της ανορεξιογόνου ορμόνης λεπτίνης και αύξηση στα επίπεδα της ορμόνης γκρελίνης.
«Η τελευταία συντίθεται κυρίως στο στομάχι και δρα σε συγκεκριμένους υποδοχείς του άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης, επηρεάζοντας τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης. «Η γκρελίνη φαίνεται να αυξάνει την όρεξη», λέει ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής Κωνσταντίνος Ξένος, που παρακολούθησε το συνέδριο.
«Σε μελέτες μάλιστα που έγιναν σε άτομα που έχασαν πολύ βάρος με αυστηρή δίαιτα, φάνηκε πως τα επίπεδα της γκρελίνης αυξάνονται θεαματικά και ίσως αυτό να εξηγεί γιατί η συντήρηση του απολεσθέντος βάρους ύστερα από τέτοιες δίαιτες είναι πολύ δύσκολη».
Νέα μελέτη, άλλωστε, από τα Πανεπιστήμια Ουάσιγκτον και Καλιφόρνιας, όπου παρακολουθήθηκαν επί χρόνια 1.930 παιδιά ενός μηνός έως 13 ετών, έδειξε ότι «υπάρχει ένα κρίσιμο “παράθυρο” στην ηλικία πριν από τα 5 χρόνια, όπου ο νυκτερινός ύπνος είναι σημαντικός για τη μετέπειτα κατάσταση παχυσαρκίας», λένε οι ερευνητές. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine».
4. Ο θηλασμός φτιάχνει λεπτά παιδιά. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Πάλμας της Μαγιόρκας στην Ισπανία (με επικεφαλής τον δρα Α. Παλού), παρουσίασαν στο διεθνές συνέδριο για την παχυσαρκία συμπερασματικά στοιχεία από μελέτες σε πειραματόζωα και ανθρώπους, τα οποία δείχνουν πως η ορμόνη λεπτίνη αποτελεί βασικό συστατικό του θηλασμού και όταν η διατροφή των βρεφών είναι ελλιπής σε αυτή την ουσία (όπως στις βρεφικές φόρμουλες έναντι του θηλασμού), αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης παχυσαρκίας στην ενήλικη ζωή.
Η λεπτίνη βρίσκεται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στο πρωτόγαλα και τα επίπεδά της μειώνονται σταδιακά όσο προχωρά ο θηλασμός, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χαμηλές συγκεντρώσεις της στο μητρικό γάλα μετά τους πρώτους έξι μήνες.
5. Γενετικό τεστ για σωστό πρόγραμμα αδυνατίσματος. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ βρήκαν ότι οι γυναίκες που ακολούθησαν πρόγραμμα δίαιτας και άσκησης σύμφωνα με τα γονίδιά τους έχασαν τρεις φορές περισσότερο βάρος σε σχέση με όσες δεν το έκαναν.
Αδυνάτισαν μάλιστα στη μέση πάνω από 6,5 εκατοστά, σε σύγκριση με 2,3 εκατοστά σε όσες δεν ακολούθησαν τις γενετικές συμβουλές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στο εφετινό ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Το τεστ, που κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ (έναντι 100 δολαρίων) και γίνεται με εξέταση αίματος στο σπίτι και αποστολή του στο ειδικό εργαστήριο, βασίζεται στην ανάλυση πέντε διαφοροποιήσεων σε τρία γονίδια, που επηρεάζουν την επεξεργασία των τροφών και την αποθήκευση του λίπους.
Ανάλογα με τα αποτελέσματα, ο εξεταζόμενος εντάσσεται σε μία από έξι κατηγορίες. Στις τρεις πρώτες εντάσσονται όσοι χρειάζεται να βρουν ισορροπία μεταξύ λιπών και υδατανθράκων, στη δεύτερη αυτοί που πρέπει να μειώσουν την πρόσληψη λίπους και μόνον και στην τρίτη όσοι πρέπει να μειώσουν τους υδατάνθρακες (ψωμί, ρύζι, δημητριακά κ.ά.) _ όλα αυτά με τη βοήθεια μέτριας μόνο άσκησης.
Στις τρεις επόμενες κατηγορίες εντάσσονται όσοι χρειάζονται τις ίδιες αντίστοιχα διαιτητικές οδηγίες με τους πρώτους, αλλά έχουν ανάγκη πολύ έντονης άσκησης για να χάσουν βάρος.
Οι επιστήμονες που ανέπτυξαν το τεστ, βρήκαν ότι το 45% των λευκών γυναικών έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρες λόγω διατροφής πλούσιας σε υδατάνθρακες, ενώ το 39% έχουν προδιάθεση να απορροφούν περισσότερο λίπος από τη διατροφή τους.
Η δρ Ρουθ Λους, όμως, από τη Μονάδα Επιδημιολογίας του Ερευνητικού Συμβουλίου του Κέμπριτζ, σχολίασε ότι τέτοιου είδους τεστ υπεραπλουστεύουν ένα εξαιρετικά πολύπλοκο πεδίο της επιστήμης. Ακόμα και εάν υπάρχει γενετική προδιάθεση για παχυσαρκία, οι έρευνες δείχνουν ότι η άσκηση μπορεί να μειώσει την επίδραση των γονιδίων κατά 40%.
«Επειδή το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής παίζουν τεράστιο ρόλο στην παχυσαρκία, αυτά τα τεστ δίνουν μόνο γενικές συμβουλές», είπε η δρ Λους.
6. Τα προβιοτικά τρόφιμα μάς χορταίνουν. Στο πρόσφατο Διεθνές Συνέδριο για την Παχυσαρκία, η ερευνήτρια Αν Μπεργκ από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης παρουσίασε μια νέα ιδιότητα των προβιοτικών τροφίμων. Η ιδιότητα αυτή αναφέρεται στον κορεσμό του ανθρώπινου οργανισμού, τον οποίο μπορεί να προκαλέσει η κατανάλωση προβιοτικού L. Casei, με οφέλη στον έλεγχο ή στη μείωση του σωματικού βάρους.
«Ο γαλακτοβάκιλλος αυτός, τον οποίο συναντάμε σε προβιοτικά τρόφιμα και σε κάψουλες, έχει εκπληκτική αντοχή στις γαστρικές εκκρίσεις, καταφέρνοντας έτσι να φθάσει σχεδόν ανεπηρέαστος σε μεγάλες συγκεντρώσεις στο έντερο, όπου συμβάλλει στην αποίκηση και διατήρηση της επιθυμητής σύνθεσης της μικροχλωρίδας», εξηγεί ο κ. Ξένος.
«Εως σήμερα γνωρίζαμε ότι ο γαλακτοβάκιλλος αυτός αναστέλλει τη δράση παθογόνων βακτηρίων και προάγει την άμυνα του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων του εντερικού σωλήνα. Στη μελέτη από τη Δανία φάνηκε ότι το προβιοτικό αυτό ενδέχεται να διαδραματίζει θετικό ρόλο στην ικανοποίηση της όρεξης, πιθανώς λόγω της απελευθέρωσης ορμονών από το έντερο, οι οποίες σχετίζονται με τον κορεσμό».
7. Πλεονεκτεί η χειρουργική από τη συντηρητική θεραπεία της παχυσαρκίας. Η χειρουργική αντιμετώπιση της αυξημένης παχυσαρκίας ή εκείνη με δίαιτα και γυμναστική είναι πιο αποτελεσματική.
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από τη Σουηδία (Swedish Obese Subjects Study), περιέλαβε 4.047 άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία. Σε αυτούς περιελήφθησαν 35 ασθενείς με ισχαιμική καρδιοπάθεια, από τους οποίους 21 επέλεξαν τη βαριατρική χειρουργική και 14 τη συντηρητική αντιμετώπιση.
«Οι χειρουργηθέντες είχαν πιο σημαντικές μειώσεις στους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου και ανακούφιση από τα συμπτώματα της καρδιαγγειακής τους νόσου, ενώ μπόρεσαν να επιδείξουν καλύτερα ποσοστά σωματικής δραστηριότητας και καλύτερη ποιότητα ζωής», λέει η λέκτωρ Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ντόρα Ψαλτοπούλου.
«Υστερα από συνεχή παρακολούθηση για μία δεκαετία, είχαν μεγαλύτερη βελτίωση των ποσοστών υπέρτασης, διαβήτη, κατάθλιψης και σωματικής δραστηριότητας συγκριτικά με τους ασθενείς που επέλεξαν συντηρητικό τρόπο αντιμετώπισης. Δεν υπάρχουν όμως ακόμη διαφοροποιήσεις ως προς την καρδιαγγειακή τους νοσηρότητα ή θνητότητα».
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε Περισσότερα: http://www.beautetinkyriaki.gr/2011/12/7-nea-opla-gia-adynatisma-me-epityxia/#ixzz1wMcq1neW